Ethereum heeft onlangs een grote mijlpaal bereikt door de grens van $2.900 te doorbreken voor het eerst sinds begin mei 2022. Deze indrukwekkende stijging onderscheidt ethereum van Bitcoin, dat in dezelfde periode een meer gematigde en zijwaartse prijsbeweging heeft laten zien. Dit is opmerkelijk aangezien ethereum zijn eigen pad lijkt te volgen en een sterke prestatie laat zien, met meer dan 16% winst voor investeerders over de afgelopen week, vergeleken met de 8% van Bitcoin.

Toenemende open interest in ETH futures

Echter, de positieve marktprestatie van ethereum komt wel tijdens een toenemende open interest in ETH futures. Open interest, een maatstaf die het totale aantal openstaande futurescontracten op alle gecentraliseerde beurzen bijhoudt, heeft een scherpe stijging gezien. Een stijging in open interest suggereert dat investeerders op nieuwe posities in de futuresmarkt inspelen, wat de algehele leverage en volatiliteit voor ethereum kan verhogen. Omgekeerd zou een daling aangeven dat posities worden gesloten, vrijwillig of door liquidatie, wat leidt tot stabielere prijzen.

Recente analyses, waaronder inzichten uit een CryptoQuant post, tonen aan dat de open interest in ethereum pieken heeft bereikt die in bijna twee jaar niet gezien zijn, wat duidt op een sterke vertrouwen onder futureshandelaren in de opwaartse trend van ethereum.

Mogelijk verhoogde volatiliteit voor ethereum

Hoewel deze trend vertrouwen in de prijs van ethereum laat zien, is er ook een puntje van voorzichtigheid. De snelle stijging in open interest, samen met de recente prijssprong van ethereum, kan leiden tot verhoogde marktvolatiliteit. Dit komt omdat hoge niveaus van open interest futuresmarkt squeezes kunnen uitlokken, waarbij massale liquidaties prijsbewegingen versterken, wat aanzienlijke kort- tot middellange termijn prijsdalingen kan veroorzaken.

Gezien de huidige hoge open interest in ethereum, is de mogelijkheid van een futures squeeze een risico dat investeerders en handelaren in overweging moeten nemen. Dergelijke gebeurtenissen kunnen een groot effect hebben op de prijs van de cryptocurrency. Samenvattend, hoewel de doorbraak van ethereum boven de $2.900 zijn sterke marktpositie en loskoppeling van Bitcoin laat zien, brengt de stijgende open interest een potentieel voor verhoogde volatiliteit met zich mee.


The post Ethereum Schiet Door het Dak: Doorbreekt $2.900 en Laat Bitcoin Achter zich appeared first on Bitcoinmagazine.nl.