De Ethereum koers consolideert momenteel boven de 2.250 dollar en kan aan een verse periode van stijgingen beginnen als het voorbij de weerstand van 2.320 dollar kan komen; zo stelt Aayush Jindal van NewsBTC. Op het moment van schrijven handelt de nummer twee van de markt boven de koers van 2.240 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde.

Wat dat betreft komen er dus een paar spannende dagen aan voor Ethereum en de rest van de markt.

Ethereum klaar voor meer stijgingen?

Ethereum is alweer redelijk hersteld van de agressieve koersdaling die het in de nacht van zondag op maandag doormaakte.

De Ethereum koers handelt boven de weerstand van 2.180 dollar en kreeg weer bullish momentum nadat het op de uurgrafiek ook de weerstand van 2.200 dollar wist te doorbreken.

Daarna piekte de Ethereum koers zelfs heel even boven de 2.300 dollar uit en wist het zich boven het 100-uur bewegende gemiddelde te nestelen. Er werd een lokaal hoogtepunt gevormd om het niveau van 2.332 dollar, om vervolgens weer onder de 2.300 dollar terecht te komen.

Ondanks die kleine correctie handelt de koers op het moment van schrijven nog boven het belangrijke niveau van 2.240 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde van de koers.

Verder zien we in de grafiek van Jindal een stijgende trendkanaal, met een steunpunt rond de koers van 2.275 dollar. Wat dat betreft moet Ethereum niet veel verder dalen dan de huidige 2.282 dollar die op de borden staat.

Kan de Ethereum koers ook dalen?

Als Ethereum er niet in slaagt om de weerstand van 2.320 dollar te doorbreken, dan zou het project aan een verse daling kunnen beginnen. De eerste steun aan de onderkant ligt op 2.275 dollar of het 100-uur bewegende gemiddelde.

De volgende steun die we daarna tegenkomen ligt op 2.165 dollar.

De voornaamste steun ligt echter op de koers van 2.120 dollar, wat het 61,8% Fibonacci-niveau van de opwaartse beweging van 1.980 naar 2.332 markeert. Het verliezen van die steun kan mogelijk een gigantische daling veroorzaken naar de koers van 2.000 dollar.

Alles bij elkaar kunnen we stellen dat er dus belangrijke uren/dagen aankomen voor de munt van Vitalik Buterin.

The post Ethereum moet DIT punt voorbij om verder te stijgen appeared first on BLOX | Nieuws.