Het volume aan gestakete (‘vastgezette’) Ether blijft nieuwe hoogten bereiken. Sinds de Shapella-upgrade in april, is het aantal Ether dat door gebruikers wordt gestaket gedurende de maand juni toegenomen tot meer dan 23 miljoen. Inmiddels heeft het aantal gestakete Ether het aantal Ether dat wordt vastgehouden op beurzen overstegen.

Al meer dan 23 miljoen Ether vastgezet

Volgens analysebedrijf Nansen was er op 27 juni in totaal 23,3 miljoen Ether gestaked, wat neerkomt op zo’n 43,1 miljard dollar, bijna 20% van het totale Ether-aanbod. Momenteel heeft Ether daarmee een stakingsratio van 70,58%.

Het aantal ingelegde Ether, opnames en het gestakete totaal. Bron: Nansen 

Binnen het Ethereum-netwerk verwijst staking naar het proces van het valideren van transacties. Om een status van validator te verdienen en het netwerk te helpen beveiligen, zetten gebruikers hun inheemse ETH-tokens vast (dit heet ‘staken’). Hierover verdienen ze beloningen.

Een succesvolle upgrade

Het Ethereum blockchain-netwerk voltooide zijn Shapella hard fork op 12 april, waardoor validators hun gestakete Ether voor het eerst van de Beacon Chain konden opnemen. In de eerste week van opnames hebben validators meer dan een miljoen ETH opgenomen. De gehele periode na de upgrade leidde sindsdien tot een groei van het aandeel gestakete Ether.

Toezicht staat op scherp

Het massale staken van Ether trekt ook de aandacht van regelgevers. Dit maakt de toekomst ervan enigszins onzeker in de Verenigde Staten, waar de Securities and Exchange Commission (SEC) de regels fors aanscherpt voor cryptobedrijven die stakingdiensten aanbieden.

In februari trof de crypto-beurs Kraken nog een schikking met de SEC voor 30 miljoen dollar. Stakingdiensten voor Amerikaanse klanten werden daarbij stopgezet. Volgens de SEC voldeed de dienst aan de definitie van een effectenaanbieding en had de beurs een passende vergunning moeten hebben om de dienst te kunnen aanbieden. Daarnaast heeft de toezichthouder ook actie ondernomen tegen het stakingprogramma van Coinbase, waarin werd beweerd dat het effecten aanbood.

De Verenigde Staten herbergen het grootste aantal node-operators op de Ethereum-blockchain, met een aandeel van zo’n 48% van alle validators.

The post Ethereum mijlpaal: aantal ‘gestakete’ ETH overstijgt aantal ethers op beurzen appeared first on BLOX | Nieuws.