Het lijkt erop dat Ethereum op 19 september daadwerkelijk de langverwachte transitie naar Proof-of-Stake maakt. Na Ropsten en Sepolia is Goerli namelijk als laatste testnetwerk overgeschakeld op het nieuwe consensus mechanisme. Ook de laatste testmerge is zonder problemen verlopen, waardoor niets de echte Merge nog in de weg lijkt te staan.

Het enthousiasme spat ervan af

De Merge komt steeds dichterbij en dat is duidelijk terug te zien aan het sentiment op Twitter. Zowel belangrijke ontwikkelaars als influencers binnen het Ethereum-ecosysteem schrijven daar vol enthousiasme over de transitie. “Goerli is gefuseerd met Prater. De volgende Merge is het Ethereum Mainnet!” Aldus ontwikkelaar Preston van Loon.

Ook Sassal steekt zijn enthousiasme tegenover zijn ruim 200.000 volgers niet onder stoelen of banken. “Het Goerli testnet is succesvol gefuseerd en is nu een volledige Proof-of-Stake blockchain. De volgende kandidaat (eindelijk) is het Ethereum mainnet!! De Merge komt eraan”, aldus Sassal.

Ook de heren van Bankless, de meest populaire podcast binnen het Ethereum-ecosysteem, laten via bovenstaande tweet hun enthousiasme blijken. Het is duidelijk dat er iets groots op de planning staat voor september. Het vertrouwen in een succesvolle afloop lijkt groot en dat geeft de industrie na maanden van koersdalingen weer een positieve boost.

Een paar schoonheidsfouten

Ondanks het enthousiasme en het grote vertrouwen in een succesvolle afloop, waren er enkele kleine problemen met de testmerge. Het gaat om problemen die tijdens de voorgaande twee testmerges ook al opspeelden. Ethereum-ontwikkelaar Marius van der Wijden deelt dat er verwarring heerste op het netwerk vanwege twee ‘laatste blokken’ en dat veel nodes niet geüpdatet waren. Ondanks dat ziet het er volgens Van der Wijden “best goed” uit.

Het zijn vooral problemen die te maken hebben met het ecosysteem dat leeft op het Ethereum netwerk, met de code zelf is weinig mis. “Nee, het zijn vooral Proof-of-Stake of Beacon Chain nodes die niet correct updaten”, aldus Marius van der Wijden. Het gaat dus om fouten van gebruikers die onjuiste instellingen voor hun node gebruiken.

Ethereum koers reageert positief

Als we ergens het enthousiasme van de markt aan kunnen afmeten, dan is het uiteraard de koers. Op het moment van schrijven noteert ether voor de afgelopen 24 uur een plus van 10,55 procent. Die stijging brengt de koers naar 1.827,85 euro per stuk en geeft het project een market cap van 222,92 miljard euro. Met die market cap loopt ethereum nog altijd ver achter op bitcoin, dat op dit moment een market cap van 453,82 miljard euro heeft.

Wat we de komende weken van de ethereum koers kunnen verwachten is lastig te zeggen. Het is goed mogelijk dat we met de Merge te maken hebben met een “buy the rumor, sell the news” evenement. Dat is iets wat we vaak zien binnen de crypto-industrie.

In zo’n geval zie je dat de koers in aanloop naar een belangrijke gebeurtenis stijgt, om op het moment van de gebeurtenis zelf aan een daling te beginnen. Ethereum heeft de afgelopen weken zoveel procent gewonnen, dat dit geen onwaarschijnlijk scenario lijkt. Voorzichtigheid is geboden dus als het om ethereum gaat.

The post Ethereum Merge heel dichtbij na succesvolle generale repetitie op Goerli testnetwerk appeared first on BTC Direct | Nieuws.