Waar Bitcoin momenteel enige problemen kent rond het niveau van 52.000 dollar, begint de Ethereum koers juist op stoom te komen. Voor het eerst in bijna twee jaar tijd bereikte de nummer twee van de markt het niveau van 3.000 dollar per munt. De reden voor deze stijgingen?

Het lijkt erop dat het enthousiasme over een potentiële Spot Ethereum ETF begint op te pikken.

Groene start van het jaar voor Ethereum

Ethereum kent tot op heden een hele groene start van 2024. Vanaf het begin van het jaar gemeten is de nummer twee van de markt met ongeveer 30 procent gestegen. Dat zijn rendementen waar beleggers in de traditionele financiële markten meer dan jaloers op zijn en soms jaren over doen.

Volgens Alex Kuptsikevich van FxPro kan deze stijging van Ethereum weleens resulteren in een koers van 3.500 dollar. Daarmee zijn we nog niet op een all-time high voor Ethereum, want die werd in november 2021 bereikt met de koers van bijna 5.000 dollar.

“Deze stijging is mogelijk het onderdeel van een nieuwe groei-golf voor Ethereum, die de munt snel richting de 3.500 dollar kan brengen om terug te keren naar de piek van april 2022”, aldus Kuptsikevich.

Kenny Hearn van SwissOne Capital verwacht dat Ethereum binnen één maand weleens de koers van 3.600 dollar op de borden kan zetten. De analist van de fondsbeheerder voorziet een kleine kapitaalverhuizing van Bitcoin naar Ethereum.

De potentiële komst van een Spot Ethereum ETF

Bernstein, een gigant in de brokerswereld, deelde op maandag dat er volgens hen een kans van 50 procent is op een Spot Ethereum ETF in mei 2024. Voor de komende 12 maanden is de kans vrijwel 100 procent dat we een Spot Ethereum ETF krijgen, zo vertellen de analisten van Bernstein.

De grote vraag is dan in hoeverre Ethereum in de buurt kan komen van het succes van de Spot Bitcoin ETFs. Eerder was de lancering van de Ethereum Futures ETFs namelijk een gigantische flop in de Verenigde Staten.

Door het succes van de Bitcoin Futures ETFs waren de verwachtingen enorm, maar de instroom bleef op de eerste dag beperkt tot een schamele 2 miljoen dollar. Zo is het nog maar de vraag in hoeverre institutionele beleggers zitten te wachten op de munt van Vitalik Buterin.

The post Ethereum koers voor het eerst in 2 jaar op $3.000 appeared first on BLOX | Nieuws.