De Ethereum koers ligt vandaag, na gisteren een volatiele dag te hebben meegemaakt, op de $2.615, hetzelfde niveau als 24 uur geleden. Dit nadat Vitalik Buterin, founder van Ethereum, heeft besloten om de gas limit met 33% te verhogen om de efficiëntie van het netwerk op te schroeven.

Vandaag kijken we naar wat voor effect deze verandering kan hebben op de Ethereum koers en wat ETH dit jaar kan gaan doen.

Founder Ethereum Verhoogt Gas Limit met 33%

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, reageerde woensdag in een AMA, of ‘Ask Me Anything’, op het social media platform Reddit op een vraag over het verhogen van de gas limit van de Ethereum blockchain.

Hij vindt dat een lichte verhoging van de gas limit “redelijk” is, gezien dit limiet in 3 jaar tijd nog geen enkele keer verhoogd is. Als je er vanuit gaat dat de technologie elk jaar steeds geavanceerder wordt, is het geen gek idee om de capaciteit van de Ethereum blockchain ook te verhogen.

Comment
byu/JBSchweitzer from discussion
inethereum

Het idee van Buterin is om de gas limit te verhogen van 30 miljoen naar 40 miljoen gas units. Als gevolg zouden er meer transacties per block verwerkt kunnen worden en zou het netwerk een hogere capaciteit krijgen.

Hoewel er nog geen concrete plannen zijn voor de verhoging van de gas limit, lijkt de reactie van Buterin op iets wat hij in actie zal gaan zetten dit jaar. Hiernaast staat de volgende upgrade voor Ethereum, de Cancun-Deneb of Dencun upgrade, gepland, waarmee het netwerk nog veiliger, efficiënter en beter schaalbaar kan worden.

Ethereum Koers Verwachting – Wat gaat Ethereum Doen in 2024?

Momenteel slingert de Ethereum koers rond het niveau van $2.610, nadat het gisteren een piek van bijna $2.700 bereikte, het hoogste punt sinds mei 2022. na de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF, is ETH behoorlijk omhoog gesprongen, zo ligt de altcoin ruim +15% hoger dan zo’n 5 dagen terug.

Het opmerkelijke is dat Ethereum in de eerste dagen van 2024 voor het eerst sinds maanden onder zijn 30-daagse moving average (daalde). Maar waarschijnlijk door optimisme rondom de goedkeuring van de Bitcoin ETF, is de koers hier weer scherp bovenuit geschoten.

Ethereum koers grafiek – Bron: TradingView

Momenteel heeft Ethereum een hoge Rerlative Strength index (RSI) van 70, waardoor de altcoin redelijk overbought is. Daarom zou de koers binnenkort weer een correctie richting de $2,5k mee kunnen maken.

Op langere termijn, misschien in 2024 al, zou ETH kunnen stijgen naar $10.000, althans, volgens deze Ethereum koers verwachting. De populariteit van het netwerk en de utility die het met zich meebrengt, geven Ethereum de mogelijkheid om dit jaar een nieuwe All-Time High (boven de $4.891) te bereiken.

Invloed van Bullish Ethereum Koers op Kleine Cryptomunten

Als Ethereum binnenkort nieuwe hoogtes bereikt, kunnen we een nieuw altcoin seizoen krijgen, mogelijk een die groter zal worden dan ooit tevoren. Als Ethereum vanuit dit punt x2 kan gaan, kunnen sommige kleine crypto’s x10 of zelfs x100 gaan.

In deze bullish markt kan het lastig zijn om kleine cryptomunten met sterke fundamentals te vinden, maar als je deze weet te vinden, kan dat goed uitpakken. De 2 onderstaande tokens hebben potentie om dit jaar vroege investeerders rijk te maken, dankzij sterke fundamentals en een grote interesse vanuit investeerders.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix gebruikt het netwerk van Ethereum om het netwerk van Bitcoin efficiënter te maken en het minen van BTC voor iedereen mogelijk te maken. Deze altcoin kan niet alleen profiteren van de sterke prestatie van Ethereum (denk aan de 33% verhoging van de gas limit en de dencun upgrade), maar ook de volgende Bitcoin halving.

BTCMTX, de ERC-20 token van Bitcoin Minetrix, kan gestaked worden om passief extra tokens en mining credits te verdienen. Deze mining credits kunnen worden ingewisseld voor hash power. Hoe meer credits je hebt, hoe meer BTC je kunt minen.

Vroege investeerders kunnen BTCMTX in de presale kopen voor $0,0128 per stuk, voordat ze na het weekend zullen stijgen naar $0,0129 per token. Je kunt ervoor kiezen om je tokens tijdens de presale te staken om direct te beginnen met het verdienen van beloningen.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Als Ethereum een nieuw altcoin seizoen weet te beginnen, dan zouden meme coins het ook erg goed kunnen doen dit jaar. De nieuwe Sponge V2, de opvolger van Sponge (V1) die vorig jaar x100 ging, zou dit jaar nog sterker kunnen presteren dan zijn voorganger.

Sponge V2 is een unieke kans voor de mensen die de x100 pump van Sponge hebben gemist. Niet alleen heeft de nieuwe meme coin potentie om nog verder dan x100 te gaan, ook zal het team van Sponge binnenkort beginnen met het ontwikkelen van een sponzige Play-to-Earn game.

Je kunt Sponge V2 tokens verdienen als beloning voor het staken van Sponge, deze token kun je direct kopen en staken via de website, sponge.vip. Binnenkort zal de token officieel gelanceerd worden en zal Sponge V1 permanent overgezet worden naar Sponge V2.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum Koers Verwachting: Wat Gaat Ethereum Doen Na Verhogen Gas Limit Met 33%? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.