De komst van Spot Bitcoin ETF’s heeft ervoor gezorgd dat de koers van Bitcoin naar een nieuwe All Time High ging. Ook veel andere tokens profiteerden mee van de enorme bull markt die ontstond. Veel traders en analisten verheugen zich al op de gevolgen van de introductie van spot Ethereum ETF’s.

Alleen: komen deze producten wel op de beurs? Wat gaat Ethereum doen wanneer Ethereum ETF’s worden afgewezen? Lees dit artikel om te weten hoe het ervoor staat met de toekomst van de (nu al) veelbesproken crypto ETF.

De Ethereum crypto ETF – wat is de stand van zaken?

Momenteel zijn er een aantal grote partijen die bij de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, een aanvraag hebben ingediend om een Ethereum crypto ETF op de beurs te mogen brengen. De belangrijkste aanvragen zijn die van Grayscale, Fidelity en BlackRock. De SEC heeft tot eind mei om een definitief besluit te geven over de vroegste aanvragen die zijn gedaan.

Na de introductie van spot Bitcoin ETF’s werd door velen aangenomen dat de introductie van andere crypto ETF-producten snel en zonder al te veel moeite moest gaan lukken, maar dit is buiten de SEC gerekend. Zij zijn in de afgelopen periode meerdere onderzoeken gestart, onder meer naar de vraag of ETH als een effect zou moeten worden gezien.

De stroeve verhouding tussen de beursbewaker en cryptobedrijven zorgt ervoor dat steeds meer analisten de kans op een goedkeuring van ETF-producten laag inschatten. Zo schat GSR de kans momenteel op slechts 20%. Eric Balchunas en James Seyffart, analisten van Bloomberg, schatten de kansen op een goedkeuring lager in. Zaten ze eind december nog op 60% kans op goedkeuring, nu houden zij 30% aan. Ook Jake Chervinsky heeft diverse redenen om aan te nemen dat spot Ethereum ETF’s niet goedgekeurd gaan worden in mei.

Ethereum koers verwachting – wat gaat Ethereum doen?

Met de afnemende kans op goedkeuring van een Ethereum crypto ETF in mei, maken lange termijn investeerders zich zorgen. Een eventuele afwijzing kan leiden tot een aanzienlijke daling van de Ethereum koers, vooral als impulsieve investeerders direct besluiten te verkopen. De vraag rijst of deze reactie wel wijs is.

ETH stijgt na een slechte maand. Stilte voor de storm? Bron: Tradingview

Een afkeuring van de crypto ETF kan leiden tot een of meerdere rechtszaken, waarin de SEC het afwijzen van een aanvraag zal moeten verdedigen. Het is niet waarschijnlijk dat de SEC een dergelijke zaak wint, waardoor later in het jaar deze beursproducten alsnog goedgekeurd zullen moeten worden. Dit is althans het scenario dat JPMorgan strateeg Nikolaos Panigirtzoglou als waarschijnlijkste schetst bij TheBlock. Ethereum zal dan wel gaan stijgen – maar niet voor het einde van Q3.

Een toekenning van een spot Ethereum crypto ETF in mei daarentegen zal de koers als een raket omhoog kunnen laten stuwen: de kans dat scenario echter zal plaatsvinden wordt elke dag kleiner.

Investeringen voor mei

Met het oog op de huidige stand van zaken lijkt het dus niet verstandig om in Ethereum te stappen, zeker niet voor investeerders die gaan voor grote winst op de korte termijn. Gelukkig zijn er wel de nodige kleine cryptomunten met potentie waarvan wonderen worden verwacht in mei.

Twee voorbeelden zijn de kleine, vrolijke Solana meme coin Slothana en de transport-token eTukTuk. Beiden zetten in op een definitieve doorbraak komende maand.

Dogeverse – Gloednieuwe multi-chain meme coin

Zojuist is er een nieuwe meme coin gelanceerd onder de naam Dogeverse. Het gaat om een Dogecoin alternatief dat zich wil onderscheiden door niet op één blockchain beschikbaar te zijn, maar juist op alle populaire blockchains. Hierbij moet je denken aan chains als Ethereum, BNB, Avalanche, Solana en nog veel meer.

De token is een echte meme coin, maar wil vanwege de multi-chain interoperabiliteit nog sneller groeien. Hierdoor komt de token immers beschikbaar bij veel meer decentrale exchanges dan gebruikelijk. Meer traders hebben zo toegang tot de token wat de groei kan versnellen.

dogeverse presale

Je koopt de token op dit moment gemakkelijk in een presale via de website van het project. Daar kun je momenteel Ethereum, USDT, BNB of MATIC inruilen voor de $DOGEVERSE token. Vervolgens is deze direct vast te zetten voor staking en aan het eind van de presale periode kun je de tokens claimen, zodat ze in de wallet komen te staan waar je de transactie vandaan gedaan hebt.

 

Slothana – Moeiteloze presale

Het succes van tokens als Book of Meme en onlangs Hump Coin bewijst dat de Solana meme crypto trend nog steeds in volle gang is. De volgende token die zou kunnen gaan profiteren van de enorme populariteit van dit type token op Solana is Slothana.

De presale van deze meme coin loopt als een trein: in minder dan twee weken tijd werd meer dan $10 miljoen aan $SLOTH aangekocht. Niet gek, voor een token waaromheen nog veel mysteries hangen. Zo is het niet bekend welk team achter SLOTH zit, en ook niet op welke exchanges de token terecht zal komen.

Geruchten gaan er wel volop: zo zou uit activiteit op Twitter blijken dat er de nodige connecties zijn met het team achter Smog (x75) en Sponge (x100). Ook bestaan er verhalen over een eventuele listing op Binance, wat de koers van de token sterk de lucht in zou kunnen stuwen.

Een ander mysterie: wanneer de presale voorbij is. Wil je instappen bij deze token, dan zul je razendsnel moeten zijn. Op elk moment kan de poort gesloten worden, en ben je afhankelijk van de koers op de exchanges.

 

eTukTuk – Transportrevolutie

Investeer je liever in een crypto met een duidelijk doel en een stevig fundament? Dan is eTukTuk ($TUK) misschien wel wat voor jou. Dit platform wil zorgen voor een revolutionaire verandering in de (zuidoost) Aziatische transportsector, door betaalbare elektrische TukTuk’s te introduceren.

TukTuk’s zijn de bekende driewielers die veel gebruikt worden als taxi en voor goederenvervoer in landen als India, Cambodja, Laos en Vietnam. Het gebruik van deze voertuigen, vaak met een oude benzinemotor, is echter bijzonder slecht voor het milieu. Bovendien is het rijden dankzij de stijgende brandstofprijzen (ook daar!) nauwelijks profitabel voor beroepschauffeurs.

Met lokaal geproduceerde elektrische TukTuk’s van eTukTuk moet daar verandering in komen. Chauffeurs kunnen voor een toegankelijke prijs het stuur van deze driewielers in handen krijgen, lokale partners zullen een netwerk aan laadstations uitrollen. Chauffeurs worden met de $TUK voor hun diensten betaald, evenals de beheerders van de verschillende laadstations.

Als vroege investeerder krijg van alle transacties een deel van de omzet uitbetaald. Dit moet een APY opleveren van (nu) 94% op jaarbasis. In de komende weken zal het project, in samenwerking met de Maharaja Capital Group, uitgerold worden in Sri Lanka. Is de test op de drukbevolkte eilandstaat succesvol, dan staat niets een uitrol in diverse grote landen in de weg – en zal de koers van de token ook flink groeien.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ethereum koers verwachting: wat gaat ethereum doen bij crypto ETF goedkeuring in mei? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.