De Ethereum koers is aan een imposante uitbraak bezig de laatste dagen en dat zou volgens een analist van U.Today zomaar eens de start van een nieuwe bullmarkt kunnen betekenen voor het smart contract platform van Vitalik Buterin. Een snelle blik op de grafiek van Ethereum leert ons dat de nummer twee van de markt boven een cruciaal weerstandsniveau uit is gebroken en dat in ieder geval een periode van herstel begonnen lijkt.

In de onderstaande grafiek is te zien hoe Ethereum boven het 50-daagse en 100-daagse gemiddelde is uitgebroken. Normaal gesproken is dat een bullish ontwikkeling voor de koers.

Bullish ontwikkeling voor Ethereum

Wat we ook zien in de bovenstaande grafiek is dat het 50-daagse gemiddelde van Ethereum het 100-daagse gemiddelde naar boven doorkruist.

Dat betekent dat het momentum op de korte termijn bullish is en dat is over het algemeen OOK een goed teken voor de koers. In ieder geval op basis van dit stukje technische analyse ziet het er momenteel allemaal bullish uit voor Ethereum.

Vergeet echter niet dat er meer dingen in het leven zijn dan technische analyse. Ethereum is inmiddels een asset die op wereldwijde schaal opereert en ook druk ondervindt van bijvoorbeeld macro-economische ontwikkelingen.

Nu is de verwachting bijvoorbeeld dat centrale banken de rentes nog relatief lang op dit verhoogde niveau houden om de inflatie onder de duim te krijgen. Dat zou betekenen dat er vanuit die hoe weer neerwaartse druk op de koers komt.

Een complexe dans van factoren

Zo is het voorspellen van de Ethereum koers een lastig karwei, omdat je ontelbaar veel verschillende factoren kunt meenemen. Veel zaken zijn simpelweg ook niet te voorspellen, waardoor het (zeker op de korte termijn) altijd een kwestie van gokken blijft.

In het voorspellen van koersen kun je dan ook niet over zekerheid spreken, maar hebben handelaren het vaak over kansen of mogelijkheden.

Als je analisten ziet die met zekerheid iets denken te kunnen voorspellen, dan zijn dat mensen waar je zo snel mogelijk van weg moet rennen. Zekerheid bestaat niet en zeker niet in de financiële wereld.

Dat neemt niet weg dat er momenteel een positief momentum heerst rondom Ethereum, wat ook het gevolg lijkt van het positieve sentiment dat rondom Bitcoin hangt; voornamelijk vanwege de speculatie over de komst van een Spot Bitcoin ETF in Amerika.

The post Ethereum koers breekt uit, is de bullmarkt begonnen? appeared first on BLOX | Nieuws.