Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, zegt dat Ethereum op het punt staat aanzienlijk te profiteren van de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) technologie.

Volgens Hayes zou de combinatie van AI en Ethereum kunnen leiden tot de opkomst van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) die gebruikmaken van smart contracts, en zo een bloeiend ecosysteem van tokens creëren die worden verhandeld op gedecentraliseerde beurzen.

DAO’s zijn organisaties die worden bestuurd door smart contracts en gedecentraliseerde besluitvormingsprocessen, waardoor er geen centrale autoriteit is die de organisatie controleert.

AI maakt tokens aan op Ethereum

In een nieuwe blog schetste Hayes de mogelijke gevolgen van door AI aangestuurde DAO’s die op Ethereum opereren, wat hij beschouwt als de meest geschikte basis vanwege het wijdverspreide gebruik als gedecentraliseerde virtuele machine. Deze AI DAO’s zouden tokens uitgeven die kunnen worden verhandeld op DEX’s, vooral die gebouwd zijn op het Ethereum-platform.

‘Het inherente karakter van DEX’s maakt ze een ideaal platform voor de handel in elk type token dat wordt uitgegeven door AI aangestuurde DAO’s, waaronder aandelen, schuld, nuts- en deelnametokens,’ legt Hayes uit.

Meer handelsvolume op DEX

Een DEX is een gedecentraliseerde beurs. Dit zijn cryptocurrency-beurzen waarop gebruikers direct kunnen handelen zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Hier worden transacties rechtstreeks tussen de gebruikers uitgevoerd, wat de controle over de fondsen en privacy vergroot.

‘Naarmate DAO’s meer economische waarde verwerven van traditionele bedrijven, zullen de handelsvolumes op DEX’s waarschijnlijk die van gecentraliseerde beurzen (CEX’s) overtreffen. Deze toegenomen activiteit op de blockchain kan de belangrijkste drijfveer zijn achter de stijging van Ethereum.’

Ethereum koers kan dan 30.000 euro worden

Hayes voorspelt een scenario waarin de koers van Ethereum stijgt met 1.556%, hierdoor zou één ether meer dan 28.000 euro waard kunnen worden. Tenminste als de handelsvolumes op DEX’s 20% van de traditionele beursvolumes uit 2022 zouden bereiken.

Hij is optimistisch dat Ethereum binnen de komende vijf jaar minimaal 10.000 euro zou kunnen bereiken. Hoewel hij erkent dat het specifieke percentage aan verandering onderhevig kan zijn, is Hayes meer bezig met de richting van de trend. Hij verwacht dat critici op een gegeven moment het potentieel van Ethereum ook gaan zien naarmate door AI aangestuurde DAO’s aan bekendheid winnen.

Of het de ambitieuze hoogten zal bereiken die Hayes voorspelt, valt nog te bezien. De combinatie van AI, DAO’s en Ethereum is in ieder geval als concept intrigerend, maar tegelijkertijd voelt het ook alsof iemand een aantal hippe woorden in de blender heeft gegooid.

The post Ethereum kan door AI stijgen tot 28.000 euro appeared first on BLOX | Nieuws.