Na de recente groei van Bitcoin door de introductie van exchange-traded funds (ETF’s), richt de aandacht van de financiële wereld zich nu op ether (ETH), de op één na grootste cryptocurrency. Een rapport van broker Bernstein suggereert dat ether waarschijnlijk de enige andere digitale valuta naast bitcoin is die goedkeuring zou kunnen krijgen voor een spot ETF van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Kansen voor goedkeuring van Ether ETF

Bernstein schat de kans op goedkeuring van een spot ETF voor ether in de VS op ongeveer 50% tegen mei, en is vrijwel zeker van een goedkeuring in de komende 12 maanden. Diverse traditionele financiële instellingen, waaronder Franklin Templeton, Blackrock en Fidelity, die al bitcoin ETF’s hebben goedgekeurd gekregen door de SEC, hebben aanvragen ingediend voor een ether ETF.

Belang van Ethereum voor institutionele adoptie

Analisten benadrukken dat Ethereum, met zijn stakingsrendement, milieuvriendelijk ontwerp en institutionele bruikbaarheid om nieuwe financiële markten op te bouwen, goed gepositioneerd is voor mainstream institutionele adoptie. De groei van de ether-yieldmarkten zou gelijk oplopen met de marktkapitalisatie van de crypto en unieke ETF’s mogelijk maken als de stakingsrendementen in het ETF-ontwerp worden opgenomen.

Toekomstige ontwikkelingen: Dencun-upgrade

Verder wijst het rapport op de aanstaande upgrade van Ethereum, genaamd Dencun, gepland voor maart. Deze upgrade zal zorgen voor goedkopere transactiekosten door een toegewijde corridor en blokruimte voor roll-ups te bieden, waardoor de kosten met nog eens 50%-90% worden verlaagd.

Conclusie

Terwijl Bitcoin blijft floreren door ETF’s, staat Ethereum op het punt om het nieuwe favoriete doelwit van institutionele beleggers te worden, met mogelijke goedkeuring van een spot ETF en veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van stakingsrendement en het verlagen van transactiekosten.

The post Ethereum: Het nieuwe favoriete doelwit van institutionele beleggers? appeared first on BLOX | Nieuws.