De populaire analist Credible Crypto stelt dat Ethereum waarschijnlijk zijn bodem heeft bereikt. Afgelopen week donderde de Ethereum koers omlaag en dat was volgens Credible Crypto een “fantastisch koopmoment” voor de digitale munt. Voor het verdere verloop van 2023 verwacht hij consolidatie tussen de 1.600 en 2.000 dollar, om vervolgens voor 2024 een parabolische stijging te voorspellen.

Nieuwe all-time high voor Ethereum

Credible Crypto is een analist die er momenteel anders instaat dan het gros van zijn collega’s. Hij verwacht namelijk dat Bitcoin voor de halving van april 2024 al een nieuwe all-time high op de borden gaat zetten. Credible Crypto denkt dat, omdat veel mensen op basis van de halving een nieuwe bullrun verwachten.

Om die reden denkt hij dat veel mensen VOOR de halving al hun Bitcoin inkopen, waardoor de koers in de maanden voor de halving dus al kan exploderen. Voor Ethereum verwacht hij een vergelijkbaar traject.

“Hoewel ik op de korte termijn bearish ben over Ethereum ten opzichte van Bitcoin, ben ik heel bullish over Ethereum ten opzichte van de Amerikaanse dollar en verwacht ik dat het één van de eerste altcoins is die Bitcoin zal volgen naar boven”, aldus Credible Crypto.

Wanneer begint de bullrun?

Als het aan Credible Crypto ligt begint de bullrun voor Ethereum al voor april 2024; voor die datum staat namelijk de volgende Bitcoin Halving op het programma. De realiteit is echter dat het sentiment op dit moment dramatisch is voor de markt en de macro-economische omstandigheden ook niet richting een bullmarkt wijzen.

We hebben momenteel te maken met hoge rentes ten opzichte van het afgelopen decennium en dat is niet goed voor de koersen van assets als Bitcoin en Ethereum.

Verder drukken die hoge rentes op de wereldeconomie en is de kans aanwezig dat we een wereldwijde recessie zullen zien. Ook dat is geen goede ontwikkeling voor Bitcoin en Ethereum.

Wat dat betreft moeten we echt nog maar afwachten of de halving en de eventuele Spot Bitcoin ETF van BlackRock voldoende zijn om een bullmarkt te starten. Dat lijkt op dit moment een lastig verhaal te worden.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post ‘Ethereum heeft waarschijnlijk de bodem bereikt’ appeared first on BLOX | Nieuws.