Groeit Ethereum op dit moment harder dan Bitcoin? Het aantal adressen op de blockchain van Ethereum met een positieve balans bereikt met ruim 104 miljoen stuks een nieuwe all-time high; terwijl Bitcoin het moet doen met ongeveer 48 miljoen adressen met een positieve balans.

De data in kwestie is afkomstig van Glassnode en leert ons vooral dat de adoptie van Ethereum in een hoge versnelling zit.

Ethereum floreert

We zien het misschien nog niet terug in de Ethereum koers, die ten opzichte van Bitcoin wat terrein moest inleveren in 2023; maar de adoptie van de munt is indrukwekkend te noemen. De onderstaande grafiek van Glassnode spreekt boekdelen en laat een rechte lijn omhoog zien, die voorlopig nog niet lijkt te stoppen.

In 2019 moest Ethereum het nog doen met 20 miljoen adressen met een positieve balans, dat getal explodeerde in 2021 naar bijna 50 miljoen stuks en is nog twee jaar later dus de grens van 100 miljoen gepasseerd.

Dat is niet het enige wat bullish is voor de Ethereum koers, want ook het aantal Ethers die al 7 tot 10 jaar op hetzelfde adres staat is geëxplodeerd. Inmiddels gaat het om ruim 4,3 miljoen Ethereum, die in een lange winterslaap lijken te zitten.

Wanneer begint de volgende bullrun voor Ethereum?

De grote vraag is natuurlijk OF en wanneer we een volgende bullrun voor Ethereum kunnen verwachten. In het verleden begon een nieuwe bullrun voor de cryptomarkt altijd in de maanden na de halving van Bitcoin. De volgende halving staat voor april 2024 op de kalender.

Op dat moment halveert de bloksubsidie die Bitcoin miners ontvangen voor het produceren van een nieuw blok van de huidige 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. Dat is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen.

Dat betekent dus dat de inflatie van Bitcoin daarna halveert; het aanbod drastisch zakt en als de vraag hetzelfde blijft kan dat een nieuwe bullrun veroorzaken.

Veel investeerders wachten om die reden met smart op de halving van april 2024 en hebben ook grote hoop dat Ethereum het dan in zich heeft om een nieuwe all-time high neer te zetten. Aan de adoptie zal het in ieder geval niet liggen, want die blijft indrukwekkend voor de munt van Vitalik Buterin.

The post Ethereum groeit harder dan Bitcoin, en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.