Grayscale wil een Ethereum ETF lanceren, en krijgt nu steun uit onverwachte hoek. De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase laat publiekelijk weten achter de aanvraag van Grayscale te staan. Zij vinden het tijd voor een Ethereum ETF op de Amerikaanse markten.

Ethereum fonds omzetten in aandelen

Coinbase heeft er bij de Securities and Exchange Commission (SEC) op aangedrongen om de Ethereum ETF van Grayscale goed te keuren. Hoofd juridische zaken Paul Grewal deelde op X zijn inzichten over de juridische, technische en economische redenen van Grayscale om de goedkeuring te krijgen.

In oktober 2023 heeft Grayscale, een groot beleggingsbedrijf, een aanvraag ingediend om hun Ethereum Trust om te zetten in spot Ethereum ETF’s. Dit betekent dat ze hun Ethereum-beleggingen willen omzetten in een product dat op een beurs kan worden verhandeld, net zoals aandelen.

De waarde van de Ethereum Trust is 5 miljard dollar, wat een enorme hoeveelheid geld is. De ETF zou op de NYSE Arca beurs genoteerd worden, deze beurs heeft zelfs al toestemming.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet de aanvraag nog goedkeuren. Grayscale CEO Michael Sonnenshein is echter optimistisch en zegt dat ze de ontwikkeling van de ETF binnen de Amerikaanse regelgeving willen brengen.

Steun van Coinbase

Coinbase en Grewal, een bekende investeerder, steunen de Grayscale Ethereum Trust. Ze geloven dat Ethereum (ETH) geen effect is, maar een handelsartikel. Dit betekent dat het niet zoals een aandeel wordt behandeld, maar meer als een grondstof zoals goud of olie.

‘De status van ETH als handelsartikel en niet als effect is onder verschillende omstandigheden erkend, waaronder de regulering door de CFTC van ETH-futures, openbare verklaringen van functionarissen van de Commissie en uitspraken van federale rechtbanken.’

In een brief van 21 februari aan de SEC (Amerikaanse toezichthouder op de beurs) uit Coinbase hun sterke steun voor de Grayscale Ethereum Trust. Ze geloven dat Ethereum (ETH) een veilige en betrouwbare belegging is, en dat de ETF geen risico vormt voor beleggers. Coinbase benadrukt de volgende punten:

  • Ethereum is een geavanceerde technologie met sterke beveiligingsmechanismen.
  • Het platform is transparant en controleerbaar.
  • Er is geen bewijs dat ETH gevoelig is voor fraude of manipulatie.

De ETF zou institutionele beleggers een veilige en eenvoudige manier bieden om te investeren in Ethereum. Coinbase dringt er bij de SEC dan ook op aan om de ETF goed te keuren.

The post Ethereum ETF moet goedgekeurd worden, pleit Coinbase bij SEC appeared first on BLOX | Nieuws.