Bloomberg-analist Jamie Coutts zegt dat Ethereum en Stellar (XLM) momenteel de markt voor het tokeniseren van financiële assets domineren. Met het tokeniseren van financiële assets bedoelen we het in tokens vangen van zaken als aandelen en obligaties, maar ook vastgoed, kunst of horloges. In principe is het mogelijk om iedere asset in tokens te gieten en volgens Coutts gaat vooral Ethereum daarvan profiteren.

Tokenisatie van Amerikaanse geldmarktfondsen

Zo schrijft Jamie Coutts van Bloomberg bijvoorbeeld dat de tokenisatie van Amerikaanse geldmarktfondsen serieuze vormen begint aan te nemen. Deze markt nadert momenteel de totale waarde van 700 miljoen dollar, terwijl er aan het begin van het jaar nog 100 miljoen dollar in die markt zat.

Zodoende is deze markt qua omvang dus met 700 procent gestegen, al valt het qua totalen nog wel mee.

Er lijkt vooral veel vraag te zijn vanuit zogenaamde opkomende economieën. Dat is volgens Jamie Coutts ook geen verrassing, omdat men daar veel gebruikmaakt van stablecoins; om aan de inflatie van hun eigen valuta te ontsnappen.

Een geldmarktfonds is overigens een fonds dat investeert in obligaties; bijvoorbeeld in Amerikaanse staatsobligaties.

Ethereum is de grootste

Op dit gebied is Ethereum nu verreweg de grootste van de markt. Het netwerk van oprichter Vitalik Buterin draagt een totale waarde van 345 miljoen dollar aan assets. Opvallend is wel dat Ethereum wordt gevolgd door Stellar (XLM) met 321,2 miljoen dollar aan financiële assets.

Polygon staat vervolgens op de derde plaats met 23,7 miljoen dollar. Zo zijn het op dit moment dus vooral Ethereum en Stellar die de muziek bepalen binnen deze tak van de industrie.

Volgens Jamie Coutts zou deze tak van sport binnen de crypto-wereld weleens één van de grootste drijvers van de adoptie van blockchain-technologie worden.

“Waar stablecoins op dit moment waarschijnlijk de meest significante drijver van de adoptie van blockchain-technologie zijn; vertegenwoordigen NFTs (non-fungible tokens), GameFi en de tokenisatie van assets een immens potentieel”, aldus een optimistische Jamie Coutts.

Zou jij interesse hebben om aandelen of obligaties te kopen via Ethereum?

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post ‘Ethereum en Stellar domineren deze markt’ appeared first on BLOX | Nieuws.