Vitalik Buterin, bekend van Ethereum, en Sandeep Nailwal, medeoprichter van Polygon, werken samen met het Indiase cryptofonds Crypto Relief.

100 miljoen dollar voor onderzoek

Ze willen maar liefst 100 miljoen dollar doneren aan onderzoek naar COVID-19 en de ontwikkeling van medische infrastructuur. Crypto Relief is een fonds dat financiële hulp biedt tijdens de moeilijke tijden van de COVID-19-pandemie in India. 

Buterin benadrukt op Twitter dat er een allesomvattende oplossing nodig is, niet alleen voor de huidige COVID-19-crisis, maar ook voor toekomstige pandemieën die in de 21e eeuw grote risico’s met zich meebrengen.

Long covid onderzoeken

Ze willen vooral geld besteden aan belangrijk onderzoek. Ze willen begrijpen hoe COVID-19 zich verspreidt door de lucht en hoe ze geavanceerde medische apparatuur kunnen ontwikkelen om de verspreiding tegen te gaan. Ze willen ook onderzoek doen naar de langdurige effecten van COVID-19, ook wel bekend als long covid.

Met deze inspanningen willen Buterin, Nailwal en hun partners niet alleen de uitdagingen van de pandemie aanpakken, maar ook bijdragen aan oplossingen voor de toekomst. Ze willen de impact van COVID-19 verminderen en beter voorbereid zijn op mogelijk nieuwe uitbraken.

Betrokken bij India

Het is bewonderenswaardig dat deze blockchain-pioniers en Crypto Relief zich samen inzetten om COVID-19 in India te bestrijden. Met hun financiële bijdragen en focus op belangrijk onderzoek laten ze zien dat ze echt betrokken zijn bij het aanpakken van de gezondheidscrisis en het verbeteren van de medische infrastructuur in het land.

Blockchain-technologie speelt hierbij ook een belangrijke rol. Het zorgt voor transparantie en veiligheid bij het beheren van de middelen, zodat deze op een effectieve en eerlijke manier worden gebruikt. Althans, dat is de belofte.

Dit toont aan hoe innovatie en solidariteit kunnen helpen bij het bestrijden van een wereldwijde crisis. Een cynicus zou dit spuit 11 kunnen noemen, maar laten we hopen dat het in ieder geval iets bijdraagt aan een eventuele volgende pandemie (of nog beter, laten we hopen dat het niet nodig is).

The post Ethereum en Polygon (Matic) reserveren 100 miljoen voor corona onderzoek India appeared first on BLOX | Nieuws.