Sinds november 2020 biedt Ethereum staking aan. Inmiddels zijn er meer dan 23,5 miljoen Ethers vastgezet in een staking-contract. Dat is boven verwachting, want sinds april 2023 is het mogelijk om Ethers uit die contracten op te nemen.  

De verwachting was dat deze coins massaal zouden worden opgenomen om verkocht te worden, maar dat is (nog) niet gebeurd. 

Wat is staking van Ethereum? 

Voor we verder gaan, dit artikel gaat niet over het werk naast je neerleggen voor betere arbeidsvoorwaarden. Staking is het proces waarbij een cryptocurrency wordt vastgezet in een proof-of-stake blockchain om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk en beloningen te verdienen. 

Dit kan je in zekere zin vergelijken met het storten van geld op een hoogrenderende spaarrekening een bank (ha ha in je dromen). Het stelt tokenhouders in staat om passief inkomen te verdienen op hun bezittingen zonder deze te hoeven verkopen of verhandelen. 

Hoe meer mensen er staken, hoe veiliger de blockchain wordt. 

Beveiliging Ethereum kost 38 miljard dollar 

Het is ook interessant om de vastgezette Ethers te vergelijken met de koers van Ethereum. In november 2021, toen de prijs van ETH een recordhoogte van 4.400 dollar bereikte, waren er slechts 8,2 miljoen Ethers vastgezet in het netwerk. Tegen de koers van toen was dit ongeveer 15 miljard dollar waard.  

De huidige koers van Ethereum is 1.880 dollar, en de totale waarde van alle vastgezette coins is meer dan 38 miljard dollar. Ofwel, ethereum heeft een van de duurste beveiligingssystemen ter wereld. 

Staking en exchanges 

Hoewel nodes sinds de Ethereum Merge in september vorig jaar de mogelijkheid hebben gehad om ETH te staken, groeide staking pas echt in populariteit na de Shapella-upgrade in april, die opnames mogelijk maakte. 

Na de Shanghai-upgrade is er een netto instroom geweest van 3,6 miljoen Ethereum (7 miljard dollar), wat aantoont dat de interesse in de Ethereum-blockchain op een recordhoogte is gebleven. 

Een leuk feitje is dat het totale aantal Ethereum dat in stakingscontracten vastzit, bijna gelijk is aan de totale hoeveelheid Ethers die te verhandelen zijn op cryptobeurzen. 

BLOX doet ook mee 

Sinds oktober vorig jaar is het mogelijk om je coins te staken in BLOX. Hoe doe je dat? Open de BLOX-app en kies linksonder voor koersen. Vervolgens zie je bovenaan de woorden Trending, A-Z, etc. Scroll naar rechts en kies voor Staking.  

De coins waar een %-teken achter staan kan je staken. Lees hier meer over staking

The post Ethereum doet het onmogelijke: staking neemt juist toe sinds opnames mogelijk zijn  appeared first on BLOX | Nieuws.