De wereld van cryptocurrency zit vol verrassingen, en deze week is het Ethereum dat de show steelt. Terwijl de prijs van het actief enigszins stagneert, laten recente cijfers een sterke groei zien in het dagelijkse gebruik van het Ethereum-netwerk, waardoor het zelfs Bitcoin overtreft in het aantal dagelijkse actieve adressen.

Ethereum’s groeiende netwerkactiviteit

De recente data van Artemis Terminal laat een opvallende verschuiving zien in de crypto-wereld: Ethereum heeft nu meer dagelijkse actieve adressen dan Bitcoin. Om precies te zijn telt Ethereum 1,03 miljoen dagelijkse actieve adressen tegenover Bitcoin’s 743,800.

De marktinformatie van Santiment benadrukt deze groei verder. Op 13 september bereikte het aantal dagelijks actieve Ethereum-adressen maar liefst 1,089,893. Dit cijfer is het op één na hoogste in de geschiedenis van Ethereum, met de piek op 9 december 2022.

De groeiende interesse in Ethereum blijkt ook uit een nieuwe mijlpaal: op 13 september werden er op het Ethereum-netwerk 1,627,860 transacties geregistreerd, een nieuw record. Ter vergelijking, het vorige hoogtepunt lag op 17 september 2020 met ongeveer 1,406,000 transacties.

Ethereum’s rol in de financiële wereld

Ondanks de recente prijsvolatiliteit, waarbij de waarde van Ethereum onder de $1,700 dook, blijft de cryptocurrency een cruciale speler in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en het smart contract domein. Het netwerk heeft momenteel een indrukwekkende $20 miljard aan totale waarde vastgezet.

Prijsanalyse van Ethereum

Hoewel Ethereum zich onderscheidt met zijn unieke fundamenten, blijft het sterk verbonden met de prijsbewegingen van Bitcoin. Uit de geschiedenis blijkt dat september doorgaans een bearish maand is voor de cryptomarkt, met name voorafgaand aan Bitcoin’s halvingsevents.

De verwachting is dat de prijs van Ethereum in de komende weken verder zal dalen, waarbij het mogelijk de volgende steunzone van ongeveer $1.5k benadert. Ook staat Ethereum onder aanzienlijke verkoopdruk vanwege recente technische indicatoren zoals de kruising van de 50 en 200 Moving Averages.

Conclusie

Ethereum’s stijgende aantal dagelijkse actieve adressen toont aan dat de interesse en het gebruik van het netwerk sterk groeien, zelfs terwijl de prijs fluctueert. Het blijft boeiend om te zien hoe de dynamiek tussen Ethereum en Bitcoin zich in de komende maanden zal ontwikkelen.

The post Ethereum deelt dreun uit aan Bitcoin, en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.