De koers van Ethereum breekt eindelijk door! Lange tijd bleef de koersgroei achter op die van andere altcoins, maar na een trage start van het jaar, weet ook ETH groene cijfers te schrijven.

Ethereum koers stijgt 4,5%

De op één na grootste cryptocurrency ter wereld laat een flinke stijging zien. In de afgelopen 24 uur is de waarde met 4,5% toegenomen en komt de munt zelfs boven de 2700 euro uit. De laatste keer dat Ethereum zo veel waard was als nu, was in mei 2022. Dat was een par maanden voordat onze onschuldige investeerdershartjes te maken kregen met de val van FTX.

Sinds begin 2024 is de koers van Ethereum tot nu toe 28% gestegen, dat is beter dan Bitcoin in, maar minder dan menig andere altcoin in BLOX.

Er zijn een paar mogelijke verklaringen voor de stijging van vandaag.

De belangrijkste reden achter de huidige koersstijging van Ethereum is de sterke accumulatie van zogenaamde whales. Het woord accumulatie mag je gerust vergeten, het klinkt als een puber die voor het eerst ontdekt dat de parental lock van het internet thuis er af is. Het is nog saaier dan dat, in investeerderstermen betekent accumulatie het kopen van coins.

Volgens Lookonchain is een Ethereum-whale een reeks transacties gestart, te beginnen met de opname van 100 miljoen USDT van de populaire beurs Binance. Vervolgens heeft de investeerder 60 miljoen USDT toegewezen om 21.353 ETH te kopen. Daarna werd voor nog eens 31 miljoen dollar 10.649 ETH gekocht.

Wil Vitalik Buterin AI-integratie op Ethereum?

Een andere mogelijke reden voor de stijging is dat Ethereum-maker Vitalik Buterin actief kunstmatige intelligentie bespreekt. Hij sprak onlangs over hoe crypto en AI elkaar overlappen, waarbij hij wees op mogelijke gebruiksscenario’s en risico’s.

In een nieuwe post op 19 februari zei Vitalik Buterin dat hij enthousiast is over AI. Eén toepassing waar hij het meest enthousiast over is, is de door AI ondersteunde formele verificatie van code en het opsporen van bugs. Hij gelooft dat AI een revolutie teweeg zal brengen in het oplossen van bugs, waarbij hij bugs in code aanhaalt als “Ethereum’s grootste technische risicoprofessional” op dit moment.

‘Een toepassing van AI waar ik enthousiast over ben, is de door AI ondersteunde formele verificatie van code en het opsporen van bugs. Op dit moment is het grootste technische risico van ethereum waarschijnlijk bugs in de code, en alles wat de game daarin aanzienlijk zou kunnen veranderen zou geweldig zijn.’

The post Ethereum beukt door, komt dat door AI? appeared first on BLOX | Nieuws.