Ethereum maakt het spannend. Ups en downs kennen we, maar niet heel vaak op deze manier. De munt beweegt in een soort driehoek naar elkaar toe. De ‘ups’ worden lager en de ‘downs’ worden hoger.

Koers wordt krapper

Dit noem je ook wel consolidatie. Het betekent dat de prijs steeds dichter naar één punt toe beweegt. In dit geval is dat de punt van de blauwe driehoek (zie onderstaande grafiek). Als we kijken naar de ethereum koers tegenover de dollar wordt het steeds krapper. De munt blijft netjes tussen de lijntjes, terwijl de koers hogere lows en lagere highs maakt.

Dit betekent meestal dat de koers er met kracht uit kan schieten, en welke kant dat is, zal meer zeggen over de toekomstige koers. Ik weet dat het niet leuk is om te horen in een analyse dat het beide kanten op kan. Maar met dit patroon kan je dus alleen zeggen dat een break van de lijnen een duw kan geven aan de prijs; afhankelijk van de richting.

Hoe ziet ETH eruit tegenover BTC?

Aangezien dit zo onzeker is, zullen we ook even kijken naar de ethereum grafiek tegenover bitcoin. In onderstaande afbeelding kan je zien dat de ETH-koers tegenover bitcoin op een belangrijk punt zit. De prijs zit op een trendlijn, evenals een horizontale support. De koers moet hier sterk blijven om niet naar beneden te zakken.

Deze trendlijn vindt zijn origine in eind juni. Dit was na de flinke capitulatie in mei van vorig jaar. Ethereum heeft sindsdien alleen maar hogere laagtepunten gezet tegenover bitcoin. Dit is een goed teken, maar als een candle onder deze trendlijn sluit, zou dit een forse beweging naar beneden kunnen geven.

Wat kan je hieruit aflezen?

Dit betekent niet per sé iets over de prijs van ethereum tegenover de dollar of de euro, maar dit is een indicatie of ethereum de komende tijd beter zal presteren tegenover bitcoin. Aangezien ETH een reactie heeft gegeven op de horizontale zone én op de blauwe trendlijn, lijkt deze situatie aannemelijker.

Het zou mooi zijn om hier een reactie te zien van de koers tegenover bitcoin. Het afgelopen jaar zorgde dat zelfs voor een higher high tegenover bitcoin. Dit zou dus een mooi vervolg zijn vanuit deze zone, die voorheen ook ondersteuning bood.

The post Ethereum analyse: zal ETH beter presteren dan bitcoin? appeared first on BTC Direct | Nieuws.