De koers van Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, staat er steeds slechter bij. Op dit moment wordt de munt net boven de 1865 dollar verhandelt, en dat nog steeds relatief hoog. Toch kan dit binnen korte tijd veranderen. Gisteren zagen we namelijk een fake-out boven een belangrijke weerstandslijn, wat de mogelijkheid van een neerwaartse trend vergroot.

Bovendien geeft de volume-indicator ook geen bullish teken. Zoals ik al in verschillende analyses heb aangegeven, is het belangrijk dat een opwaartse trend wordt ondersteund door toenemend koopvolume. Als dit niet het geval is, is een trendommekeer vaak het gevolg. Dit lijkt ook nu de harde realiteit te worden.

Dit is de belangrijkste grafiek voor Ethereum

Op de onderstaande grafiek zie je de positie van Ethereum, zoals ook besproken in deze analyse. De koers beweegt al een aanzienlijke tijd in een zijwaartse trend tussen de 1835 en 1935 dollar, en kiest hierbij geen duidelijke richting. De diagonale lijn speelt echter een belangrijke rol in deze trend.

Deze lijn drukt de koers namelijk al een heel aantal dagen steeds verder naar beneden. Gisteren ondernam de koers echter een poging om erboven uit te stijgen, wat aanvankelijk succesvol leek. Op het hoogste punt bereikte de koers de 1886 dollar, maar deze beweging was slechts van korte duur: de koers bewoog terug onder de weerstand, en het werd duidelijk dat we maken hebben met een fake-out.

Vaak wanneer de investeerders voor de gek worden gehouden, dat de koers een bepaalde richting op gaat omdat het een weerstand heeft doorbroken, neemt de kans toe dat de koers in de tegenovergestelde richting uiteindelijk uitbreekt. Dit betekent dat het scenario van de oranje pijl werkelijkheid kan worden. Hierbij test de koers de steun van de 1835 dollar.

Of het bij het testen van de steun zal blijven, kunnen we uiteraard  niet met absolute zekerheid zeggen. Wanneer we de volume-indicator erbij pakken, wordt echter wel duidelijk dat we hier te maken hebben met een groter probleem. Een volledige trendommekeer lijkt aanstaande …

Afnemend volume + opwaartse trend = bearish

Zo simpel is het. Een opwaartse beweging van de koers wordt gekenmerkt door hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten, zoals te zien is op de daggrafiek van Ethereum hieronder. Het is echter opvallend dat de volume-indicator deze opwaartse beweging niet bevestigt. Het volume neemt dramatisch af, wat betekent dat steeds minder investeerders bereid zijn om Ether op deze prijsniveaus te kopen.

Zoals je wel hoort is dit geen positief teken, en moeten we dus extra voorzichtig zijn. Blijft het volume afnemen, terwijl de koers steeds iets verder omhoog beweegt, dan is het redelijk om een trendommekeer te verwachten waarbij de koers aanzienlijk kan terugzakken.

Bij een dergelijke trendommekeer komt allereerst de steun van de 1835 dollar in zicht, zoals eerder besproken. Willen we deze steun behouden, dan is het van belang dat kopers rond dit prijsnivau geïnteresseerd worden en Ether kopen. Blijkt dit niet het geval en houdt de steun geen stand, dan de volgende steun te vinden op de 1788 dollar.

The post Ethereum analyse: steeds minder kopers geïnteresseerd, 1835 dollar aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.