Ethereum staat op het moment van schrijven op de 1845 dollar, en dat betekent dat de koers gestegen is ten opzichte van vorige week. Dit was ook de voorspelling die ik deed in de analyse van 7 augustus. Hierbij benoemde ik de 1870 dollar als koersdoel en dit is doel is in de loop van vorige week behaald. Vandaag bespreken we opnieuw deze grafiek en geef ik een update over de koerspositie.

In aanvulling hierop werpen we een blik op de weekgrafiek, inclusief de Bull Market Support Band (BSMB). Zoals ik vaak heb benoemd, is dit een belangrijke indicator om de positie van de koers te bepalen. Wanneer de koers zich boven de Bull Market Support Band (BMSB) bevindt, geeft dit aan dat er sprake is van een bulltrend. Omgekeerd geldt hetzelfde principe. Op dit specifieke moment bevindt Ethereum zich precies binnen deze band, wat betekent dat een komende koersbeweging allesbepalend kan zijn.

Koersdoel behaald, hoe nu verder?

Op het moment van opstellen van de onderstaande grafiek bevond de koers zich rond de 1835, en besprak ik een mogelijk scenario zoals aangegegeven door de zwarte lijn. Dit scenario betrof een soort fake-out boven het cruciale prijsniveau van de 1835, gevolgd door een neerwaartse beweging. Het lijkt er op dat dit realiteit gaat worden.

Gisteren testte de koers opnieuw de steun van de 1835 en tot op heden is deze sterk genoeg. Hoelang nog? Vanwege de gunstige wekelijkse afsluiting van de DXY, bevinden risicovolle activa zoals Bitcoin en Ethereum zich in een kwetsbare positie vanwege de omgekeerde correlatie. Is het waarschijnlijk dat de koers in de komende dagen zal dalen en de voorspelde richting zal volgen?

Om dit scenario werkelijkheid te laten worden, is het noodzakelijk dat de koers in eerste instantie onder de 1835 daalt bij het sluiten van de 4-uurscandles en daarna ook de dagcandles. Dit betekent een verlies van een cruciaal level, wat voor meer verkoopdruk kan zorgen. Mocht dit niet gebeuren, dan is een stijging richting de 1900 dollar een scenario om rekening mee te houden.

Het is erop of eronder …

In de koersgeschiedenis van Ethereum komt het bijna nooit voor dat de koers meerdere weken in de Bull Market Support Band blijft hangen. Vaak zien we of een giga-afwijzing of een sterke bounce vanaf de indicator. Toch beweegt de koers nu al drie weken in deze Band en lijkt een duidelijk richting nog niet gekozen. Een cruciaal moment dus!

Het zou heel bearish zijn als de week wordt afgesloten onder de band. Toch denk ik wel dat dit gaat gebeuren. Dit heeft alles te maken met de positieve trend van de DXY, maar ook met de historisch slechte prestatie van de cryptomunten in de tweede helft van een pre-halveringsjaar.

The post Ethereum analyse: het is tijd voor een crash appeared first on BLOX | Nieuws.