In deze analyse bespreken we de nog altijd op één na grootste cryptomunt Ethereum. De afgelopen jaren is er veel gesproken over zogenoemde ‘Ethereum-killers’, maar laten we wel wezen: geen enkele munt heeft zich in grootte zo hoog weten op te werken om echt te concurreren met Ethereum.

Vandaag staat de weekgrafiek centraal. Het is tijd om uit te zoomen en een belangrijke bullish uitbraak te bespreken. Vervolgens komen we ook bij de ETH/BTC-grafiek, die aangeeft welke van de twee cryptomunten beter presteert. Is het tijdperk van Ethereum ten einde, of kunnen we nog een mooie stijging verwachten? Hierover later meer.  

De koerspositie van Ethereum

We kunnen gerust zeggen dat Ethereum er heel positief uitziet wanneer we een blik werpen op de  weekgrafiek. De koers heeft zich namelijk uit een neerwaarts kanaal weten te werken, en dat zorgt ervoor dat de blikken gericht zijn naar omhoog. Er hoort namelijk een koersdoel bij dit patroon. Deze ligt rond de 2030 dollar, wat toch een dikke 12% stijging betekent. Zal Ethereum eindelijk weer boven de 2000 dollar verhandelt worden?

We moeten ons ervan bewust zijn dat een verdere stijging alleen gerealiseerd kan worden als de bullish trend in de cryptomarkt blijft. Meestal bepaalt Bitcoin de koersrichting van de markt, dus het is van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de koersontwikkelingen van deze munt.

Laten we realistisch zijn: Bitcoin is de afgelopen weken zeer hard gestegen, maar er verschijnen steeds meer signalen die wijzen op een uitputting van de trend. De Relative Strength Index (RSI), een indicator die de kracht van de trend aangeeft, bevindt zich ver boven een gezond niveau. Bovendien zien we ook een sterke afname in het koopvolume. Kortom: Bitcoin beweegt dichtbij een top.

Wat is het effect op de Ethereum koers?

Omdat Bitcoin doorgaans de trend bepaalt, zou je kunnen denken dat de vorming van een top een aanzienlijke invloed kan hebben op Ethereum, en dat het koersdoel niet bereikt zal worden. Dat is echter te simplistisch gedacht.

Er bestaat namelijk nog zoiets als een ETH/BTC-waardering. Dit is een grafiek die aangeeft welke van de twee cryptomunten het best presteert. De laatste tijd heeft Bitcoin beter gepresteerd dan Ethereum, omdat je steeds minder Bitcoin nodig had om dezelfde hoeveelheid Ether te kopen. Desondanks lijkt een stijging om de hoek te liggen, wat goed nieuws is voor Ethereum.

Een stijging boven de rode weerstandslijn, en Ethereum kan beter presteren dan Bitcoin. Het is dus belangrijk om deze lijn op de weekgrafiek in de gaten te houden. Mocht de koers hier een weekcandle boven sluiten, dan zal je beter af zijn om Ethereum te kopen dan Bitcoin.

The post Ethereum analyse: binnenkort weer boven de 2000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.