Vandaag werpen we een blik op de Ethereum grafiek. De prijs van deze cryptomunt staat 6% hoger dan vorige week, wat op zichzelf positief is. Maar laat ik het feestje ruïneren: in deze analyse bespreek ik een bearish scenario. Dit heeft te maken met een aanzienlijke weerstand rond de 1640 dollar die de koers maar niet weet te breken. Daarnaast heeft de ETH/BTC-koers een belangrijke steun verloren, wat ook een slecht teken is voor Ethereum. Dit betekent namelijk dat Ethereum in vergelijking met Bitcoin slechter presteert.

De koerspositie en het bearish scenario

De Ethereum koers bevindt zich weer boven de 1600 dollar. Dit heeft een gevoel van optimisme in de markt gebracht. En tot op zekere hoogte is dit optimisme gerechtvaardigd vanwege de recente stijging van de koers. Er zijn echter een aantal factoren een ander beeld geven. Dit komt voornamelijk door twee gegevens.

Op de eerste plaats bevindt de koers zich momenteel in een slechte positie omdat deze een aantal keer een weerstandslijn heeft getest, maar telkens afgewezen. Daarnaast heeft de koers ook opnieuw de 200 Week SMA afgewezen. Twee keer slecht nieuws, maar ook niet geheel onverwachts …

In de analyse van vorige week benoemde ik een waarschijnlijk scenario waarbij de koers zou stijgen, “maar niet verder dan de $1650.” Dit is precies zo uitgespeelt. Al met al lijkt het huidige optimisme op de markt dus enigszins voorbarig te zijn. Het is doorgaans geen goed idee om bullish te zijn wanneer de koers tegen een aanzienlijke weerstand aanloopt, en dat is ook nu het geval.

Het is momenteel dus een kwestie van geduld om te zien welke richting de koers zal inslaan. Als de koers blijft stijgen en erin slaagt om een candle boven de weerstandslijn te sluiten, dan geeft dit echte aanleiding voor optimisme. Verandert er niets aan de koersrichting, dan wordt het scenario wat de zwarte pijl aangeeft waarschijnlijk.

In dat scenario zien we dat de weerstand te groot blijft en de opwaartse beweging teniet gedaan wordt. Hierbij is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ondersteuningsniveaus. Hierbij is vooral de 1560 dollar belangrijk.

ETH/BTC verliest ondersteuning

Het was eigenlijk geen kwestie van of, maar eerder van wanneer dit zou gebeuren. De ETH/BTC koers heeft een weekcandle onder de belangrijke steun gesloten, en dat is slecht nieuws. Wat betekent dit voor deze cryptomunt? Dat Ethereum slechter gaat presteren dan Bitcoin. Oftewel: vraag jezelf nog maar eens goed af of het een goede keuze is om Ether te hebben in plaats van Bitcoin.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Ethereum analyse: 1650 dollar is de top, tijd om te dalen? appeared first on BLOX | Nieuws.