Dinsdag heeft Steven Nerayoff, een voormalig Ethereum adviseur, een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid. Hij eist 9,6 miljard dollar aan schadevergoeding. Hij beschuldigt de regering van valse vervolging en een reeks andere beschuldigingen van 2019 tot 2023.

Ongeremde corruptie

Nerayoffs schreef op X: ‘Vandaag heb ik mijn Federal Tort Claims Act (FTCA)-rechtszaak aangespannen, waarin ik de Amerikaanse regering aanklaag voor persoonlijke schade in verband met valse vervolging. Het wordt tijd dat we stelling nemen tegen deze ongeremde corruptie, voor alle mensen die ten onrechte worden beschuldigd en om gerechtigheid te verzekeren tegen degenen die hier deel van uitmaken.’

Hij bedankte Eleanor Terrett van Fox Business voor het publiceren van de rechtszaak, evenals zijn advocaat Michael Scotto en anderen die betrokken waren bij het onder de aandacht brengen van de zaak.

Aanklacht van 9,6 miljard dollar

Terrett ging via haar post op X dieper in op de rechtszaak en legde uit dat de voormalige Ethereum-adviseur en zijn juridische team een rechtszaak hebben aangespannen waarin ze de Amerikaanse overheid aanklagen voor 9,6 miljard dollar aan persoonlijke schade als gevolg van valse beschuldigingen en vermeende mishandeling door federale agenten tussen 2019 en 2023.

De rechtszaak beweert dat bepaalde agenten op de hoogte waren van de ongegronde aard van de aanklachten tegen Nerayoff en zich bezighielden met intimidatie en het verzinnen van bewijsmateriaal om hem op grond van de Hobbs Act te vervolgen wegens afpersing.

Advocaat Alan Dershowitz noemt de uitzonderlijke aard van de situatie van Nerayoff: ‘Ik ben er sterk tegen dat aanklagers zich op individuen richten, en daarom heb ik ermee ingestemd om als constitutioneel adviseur van de heer Nerayoff te dienen.’

Machtsmisbruik en mishandeling

De gedetailleerde procesdocumenten laten een verhaal zien van vermeend machtsmisbruik door agenten, waaronder fysieke mishandeling, valse arrestaties, onwettige detentie en kwaadwillige vervolging.

De documenten verwijzen met name naar een opmerking van een assistent-procureur van de Verenigde Staten (AUSA) dat de federale regering bereid was “een broodje stront te eten” – een metafoor voor de vermeende bereidheid van de regering om onrechtmatige, nalatige en ongrondwettelijke acties te verdoezelen om de macht in stand te houden.

Bovendien beschuldigt de rechtszaak aanklagers, agenten en functionarissen ervan dat ze hun persoonlijke reputatie en carrièrevooruitzichten voorrang geven boven gerechtigheid, ten koste van de grondwettelijke rechten en het levensonderhoud van Nerayoff.

‘Dergelijke bijkomende schade werd gecompenseerd door de gedeelde wens van federale aanklagers, agenten en officieren om hun eigen reputatie en cv op te bouwen in het cryptocurrency-landschap en in de lucratieve particuliere sectoren.’

The post Ethereum adviseur klaagt Amerikaanse overheid voor 9,6 miljard dollar appeared first on BLOX | Nieuws.