De Ethereum koers staat vandaag met 8 procent in de plus en presteert daarmee beter dan Bitcoin. Op de achtergrond borrelt er echter wat slecht nieuws, want Alameda Research (de investeringstak van het geïmplodeerde FTX) stuurde 14,75 miljoen aan Ethereum richting Coinbase.

Die Ethers gaan waarschijnlijk niet naar Coinbase om ze daar te staken, maar zijn bedoeld voor de verkoop.

Problemen op komst voor Ethereum?

Het is nog maar de vraag of Ethereum dit jaar in de voetsporen van Bitcoin kan blijven volgen. Niet alleen deze verkoop van Alameda Research zorgt voor tegenwind, ook de angst dat er in mei geen Spot Ethereum ETFs komen in de Verenigde Staten speelt daarin een rol.

In januari van dit jaar lanceerden in Amerika de Spot Bitcoin ETFs en de hoop was lange tijd dat die van Ethereum snel zouden volgen. Zeker nadat iedereen miljarden dollars aan kapitaal richting Bitcoin zag stromen.

Tot nu toe lijken de kansen op een Ethereum ETF echter met de dag kleiner te worden, met name omdat er door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) amper wordt gesproken met de potentiële uitgevers.

De financiële waakhond van Amerika hield die gesprekken wel met de uitgevers van de Spot Bitcoin ETFs in de maanden voor de lancering. Daardoor lijkt de kans op een succes voor Ethereum op dit vlak momenteel klein.

Stilte is geweld

ETF-expert Eric Balchunas zegt het volgende over de kansen op een Ethereum ETF in mei: “Stilte is geweld.”

Waarmee hij doelt op de stilte rondom de SEC. Volgens de decentrale gokmarkten van Polymarket is er momenteel een kans van 16 procent op Amerikaanse Spot Ethereum ETFs in mei 2024.

Dat zijn natuurlijk niet de percentages waar Ethereum-aanhangers op hopen. Zodoende valt het nog maar te bezien of Ethereum het in zich heeft om deze stijgingen een vervolg te geven de komende weken.

Op dit moment lijkt daar te weinig aanleiding voor, maar dat neemt niet weg dat het om een veelbelovende opleving gaat voor de nummer twee van de markt.

The post Ethereum 8% omhoog, maar FTX gaat voor miljoenen verkopen appeared first on BLOX | Nieuws.