Het ging de afgelopen dagen veel over Bitcoin met als hoogtepunt de goedkeuring van Bitcoin ETF’s gisteravond. Onverwachts is het echter de nummer 2 crypto in de markt die daar meer van lijkt te profiteren.

De koers van Ethereum steeg in de afgelopen 24 uur met 10% terwijl Bitcoin op een stijging van zo’n 2,5% is blijven hangen. Blijft Ethereum de komende tijd zo stijgen en is dit het signaal dat er een nieuw altcoin seizoen aankomt?

Ethereum koers pumpt voorbij $2,5k

Op 9 januari is Ethereum significant gestegen, waardoor ’s werelds populairste altcoin niet veel later boven het weerstandsniveau van $2.350 uitbrak. Sindsdien bevindt Ethereum zich in een opwaarts trading kanaal met ondersteuning bij de $2.560 en weerstand bij de $2.700.

ETH/USDT koers – Bron: TradingView

De technische indicatoren geven echter aan dat er binnenkort een lichte pullback plaats zal vinden. De RSI geeft op dit moment een overgekocht signaal met een waarde van 72,2. De MACD geeft echter lichte bullish divergentie, waardoor de koers waarschijnlijk tijdelijk zal stagneren voordat deze weer verder kan stijgen.

Een belangrijk niveau om in de gaten te houden is het hoogtepunt van $2.642 van vorige rally, die momenteel als ondersteuning dient. Het volgende ondersteuningsniveau is het 23,6% Fibonacci retracement niveau bij de $2.572.

Verder is $2.720 een belangrijk weerstandsniveau. Mocht de koers duidelijk boven dit niveau komen, dan zou het kunnen stijgen tot de $2.780. Een stijging boven dit niveau zou de koers in een meer bullish gebied plaatsen.

Gaat Ethereum verder stijgen?

Tijdens de Ethereum rally hield het onderzoeksteam van Ethereum een vragensessie (Ask-Me-Anything) op Reddit. Hierbij merkte Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin op dat het gaslimiet van Ethereum in drie jaar niet is verhoogd.

Hij noemt een matige verhoging van dit limiet erg redelijk. Volgens berekeningen van Buterin zou dit een stijging van 33% betekenen naar een nieuw gaslimiet van 40 miljoen.

Gaslimiet Ethereum
Gemiddelde gaslimiet van Ethereum. Bron: Etherscan

Door dit limiet te verhogen, kunnen er meer transacties plaatsvinden per block. Dit zou in theorie de totale doorvoer en capaciteit van het netwerk verhogen, maar verhoogt ook de belasting op de hardware en het potentiële risico op spam en aanvallen.

Ook zou een verhoging van dit gaslimiet kunnen betekenen dat de gemiddelde gaskosten per transactie weer dalen na een piek van 150 gwei in november 2023. De verbeterde schaalbaarheid en lagere kosten dienen als solide fundamenten, waardoor Ethereum zeker verder zou kunnen stijgen.

Is dit de start van een nieuw altcoin seizoen?

Op de Ethereum blockchain en Layer 2 oplossingen daarvan opereren veel altcoins. Stijgingen in de koers van Ethereum en verbeterde fundamenten van deze blockchain gaan daarom ook vaak gepaard met stijgingen in verschillende altcoins.

Veel altcoins laten daarom ook veelal groene cijfers zien in de afgelopen week. Zo steeg Solana volgens CoinMarketCap met 4,9%, XRP met 5,7%, Cardano met 6,7% en Polygon met 9,0%. Mochten Ethereum en Bitcoin bullish blijven in de komende weken, dan zou dit de start kunnen markeren van een nieuw altcoin seizoen.

Welke altcoins gaan het dit altcoin seizoen goed doen?

Er zijn een aantal altcoins die de potentie hebben om significant te stijgen bij een nieuw altcoin seizoen. Deze altcoins hebben meer potentie vanwege hun relatief lage marktkapitalisatie, uitstekende fundamenten en het feit dat ze zich nog in een presale fase bevinden.

In de secties hieronder zullen we daarom een aantal van de beste altcoins voor dit altcoin seizoen bespreken.

Bitcoin Minetrix – Bitcoin cloud mining toegankelijk voor iedereen

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) is een gloednieuw cloud mining platform dat ernaar streeft om Bitcoin mining voor iedereen toegankelijk te maken. Met dit unieke platform hoeven particulieren zich geen zorgen te maken over de gespecialiseerde apparatuur, hoge kosten en technische expertise die nodig is bij het minen van Bitcoin.

Het platform maakt namelijk gebruik van een Stake-2-Mine mechanisme, waarbij gebruikers $BTCMTX tokens staken om cloud mining credits te verdienen. Deze credits kunnen op hun beurt weer worden ingewissled voor hash power, waarmee je Bitcoin kunt minen.

 

In het verleden zijn cloud mining platforms veel geassocieerd met fraude. Bitcoin Minetrix verhelpt dit probleem door cloud mining te tokeniseren, waardoor het hele proces gedecentraliseerd wordt. Dit maakt het platform transparanter en betrouwbaarder dan zijn oude alternatieven.

$BTCMTX tokens zijn op dit moment beschikbaar tijdens een crypto presale. Hierbij kosten tokens $0,0128 per stuk. Deze prijs zal echter in minder dan een week toenemen, dus koop snel je tokens. De presale is erg populair en heeft al meer dan $8,2 miljoen opgehaald van de $9,1 miljoen hard cap.

Presale startdatum26 September 2023
BetaalmethodenETH, USDT, BNB of bankpas
ChainEthereum
Hard Cap$9,103,393
Token prijs$0,0128
Totale voorraad4.000.000.000

Sponge V2 – Geüpgradede versie van populaire meme coin

Een uitstekende cryptomunt om te profiteren van het nieuwe altcoin seizoen is Sponge V2 ($SPONGEV2), de opvolger van de succesvolle Sponge token. Deze meme token heeft een community van wel 30.000 leden en in het verleden is de koers met wel meer dan 100x gestegen.

Sponge V2 is een zogenaamde Stake-2-Bridge token, wat inhoudt dat je $SPONGE tokens moet staken om de nieuwe $SPONGEV2 tokens te ontvangen. Hierdoor worden je Sponge V1 tokens vastgelegd en zullen je originele tokens uiteindelijk verdwijnen.

Sponge V2 altcoin seizoen

Sponge V2 tokens brengen nieuwe utiliteit met zich mee. Zo kunnen de tokens worden gebruikt in een nieuwe Play-2-Earn racing game. Gebruikers verdienen met het winnen van races extra tokens. Na de listing zul je Sponge V2 tokens kunnen claimen in de vorm van $SPONGE.

Naast de nieuwe Play-2-Earn game kun je ook geld verdienen door de cryptomunt te staken. De nieuwe Sponge V2 tokens bieden gebruikers namelijk een jaarlijks rendement van wel 351%. Koop dus zo snel mogelijk $SPONGE tokens en wissel ze in om te profiteren van dit royale rendement.

Presale startdatumNiet van toepassing
BetaalmethodenETH, USDT of bankpas
ChainEthereum
Hard CapNiet beschikbaar
Token prijs$0.000837
Totale voorraad150 miljard

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post ETH Koers Pumpt Voorbij $2,5k – Wat Gaat Ethereum Doen en Is Dit De Start Van Een Nieuw Altcoin Season? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.