Ethereum was gisteren plots weer in staat om een aanzienlijke stijging door te maken nadat het eerder deze maand nog aanzienlijke verliezen moest verduren. Gaat Ethereum stijgen naar $4.000 in aanloop naar de volgende Bitcoin halving?

De Ethereum koers wist iets meer dan 24 uur geleden plotseling hard te stijgen tot boven de $3.700. Het behaalde zelfs kort de $3.722 voordat het tot rust kwam rond zijn huidige waarde van $3.642.

$3.722 is de hoogste waarde die ETH heeft behaald sinds 16 maart. Rond deze periode werd Ethereum verhandeld tussen de $3.800 en $4.100 range, maar sindsdien moest het een correctie accepteren van maar liefst 22,59%.

Nu, bijna een maand later, lijkt de weg omhoog weer ingezet te zijn. De token is al meer dan 8% gestegen in korte tijd en doet het daarmee ook beter dan zijn grote rivaal Bitcoin. Bitcoin daalde met meer dan 2% over de afgelopen 24 uur. Tegelijkertijd liet de gehele crypto markt een stijging zien van 2,88% over dezelfde periode.

Ethereum koers verwachting – Gaat Ethereum stijgen?

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren van Ethereum dan lijkt er nog veel ruimte voor verdere stijgingen. De huidige waarde van Ethereum bevindt zich namelijk boven zijn 100 uur Simple Moving average. Tegelijkertijd vormt de 50-daagse EMA samen met de 200-daagse EMA een gouden kruis patroon, een patroon dat normaal aangeeft dat de token voor een opkomende rally staat.

Ethereum Koers Grafiek – Bron: CoinMarketCap

Met een RSI van 56, die meer dan genoeg ruimte heeft voor stijgingen, lijkt er veel opwaartse potentieel voor de Ethereum koers. Dit wordt ook ondersteund door al zijn belangrijke Exponential Moving Averages die zich allemaal onder de huidige waarde van Ethereum bevinden.

Ethereum wist recent al te stijgen tot boven zijn weerstand bij de $3.600. Zijn volgende weerstand niveau bevindt zich daardoor bij de $3.725. Op het moment dat de koers voorbij dit niveau weet te stijgen ondervindt het vervolgens weerstand bij de $3.800 en $3.880. Een stijging tot voorbij deze twee niveaus zal de deuren vervolgens wagenwijd openzetten voor een stijging richting de $4.000.

Op het moment dat de koers echter tot onder de $3.600 zakt, is er een kans dat de koers eerst moet consolideren. Op dat moment wordt de koers ondersteund door het $3.500 niveau gevolgd door de $3.420 en $3.220.

Er lijkt dus veel opwaarts potentieel te zijn voor Ethereum, maar de aankomende periode zal moeten aangeven of de op een na grootste token van de wereld zijn weg omhoog vast kan houden. Investeerders zullen er in de tussentijd goed aan doen om hun portfolio te diversifiëren met tokens die significante winsten kunnen realiseren tijdens de aankomende Bitcoin halving. Om die reden bespreken we hieronder een drietal veelbelovende crypto presales.

Dogeverse – Nieuw Dogecoin alternatief met groot potentieel

Dogeverse is een nieuw alternatief voor Dogecoin dat bezig is om de crypto markt op zijn kop te zetten. Dogeverse vormt namelijk een ‘multi-chain’ versie van Dogecoin, iets wat uniek is binnen de crypto wereld. De token gaat op meerdere gedecentraliseerde crypto exchanges gelanceerd worden en hierdoor krijgen gebruikers de toegang tot verschillende netwerken en zijn functionaliteiten.

Dogeverse wordt ontwikkeld op onder andere de Ethereum, BNB, Polygon, Solana, Base en Avalanche netwerken. Het team achter dit project noemt het daarom het eerste chain-traveling Dogeverse project. In totaal zullen er 200 miljard tokens verschijnen op de markt waarvan 30 miljard beschikbaar is tijdens de presale.

https://twitter.com/The_DogeVerse/status/1777381009773756790?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1777381009773756790%7Ctwgr%5Ebe97bfa0cf32843150b2f6e6d790b3f6615a2c3f%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2FThe_DogeVerse%2Fstatus%2F1777381009773756790

Een bijkomend voordeel van Dogeverse is dat zijn native token te kopen is met zowel ETH, BNB, Matic, USDT of een van de andere blockchains. Om tokens te kopen kun je naar de officiële website gaan waar je je wallet kan verbinden en vervolgens je gewenste tokens over kunt maken. Op het moment dat de presale voorbij is, kun je vervolgens terugkomen om je tokens te claimen.

 

Slothana – Nieuwe Solana meme coin die hard kan stijgen tijdens Bitcoin halving

Slothana is een nieuwe meme coin die wordt ontwikkeld op de Solana blockchain. De Solana blockchain is recentelijk verantwoordelijk geweest voor meerdere erg succesvolle meme coins, denk hierbij aan Bonk en DogWifHat, en Slothana kan hier zomaar eens de volgende in zijn.

Slothana maakt niet gebruik van een standaard presale of een direct op DEX-listing en onderscheidt zich hiermee van zijn concurrenten. In plaats daarvan maakt het gebruik van een send-to-wallet airdrop systeem. Door dit systeem wordt het nog makkelijker voor gebruikers om SLOTH tokens te kopen.

Het enige wat gebruikers hoeven te doen is SOL-tokens aan te schaffen en deze over te maken naar het wallet adres van Slothana. Daarnaast kunnen ze ook naar de officiële website gaan en daar hun wallet verbinden om SOL-tokens over te maken. Het aanschaffen van tokens is nog nooit zo makkelijk geweest!

1 SOL-token levert je op dit moment 10.000 SLOTH tokens op. Tijdens de presale is er al meer dan $10 miljoen opgehaald, nogmaals een bevestiging van het vertrouwen dat investeerders hebben in dit project.

 

5thScape – Brengt VR naar de crypto wereld

5thScape is een nieuwe VR-crypto token die zowel AR als VR naar de crypto markt brengt. Het project maakt gebruik van zijn gebruikers voor de ontwikkeling van de VR content en is daarmee uniek in de crypto wereld.

5thScape is ontwikkeld op de Ethereum blockchain en gaat niet alleen indrukwekkende AR en VR-games ontwikkelen, het project brengt ook verschillende items op de markt die gebruikers nodig hebben voor de optimale VR-ervaring. Denk hierbij aan VR-headsets of ergonomische bureaustoelen.

5scape

Gebruikers kunnen een abonnement afsluiten op de functies van 5thScape en ze helpen daarmee ook om de liquiditeitspool uit te breiden. Gebruikers zijn ook in staat om een passief inkomen te verdienen door de native token te staken.

5SCAPE tokens kosten nu nog beperkte tijd $0,00285, maar deze prijs zal gaan stijgen naar $0,01 tijdens de listing. Dat betekent dat investeerders die nu tokens kopen op papier al kunnen profiteren van een 250% winst voordat de token überhaupt gelist is op exchanges.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH herpakt momentum na weerstand bij $3600 koers niveau – gaat Ethereum stijgen naar $4k na BTC halving? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.