In de wereld van cryptocurrency is voortdurende innovatie de norm. De recente introductie van de ERC-404 token standaard brengt zowel kansen als vraagtekens voor handelaren en liefhebbers van digitale kunst. Maar wat houdt deze nieuwe standaard precies in en is het een betrouwbare oplossing?

Wat is de ERC-404 token standaard?

De ERC-404 token standaard is een experimenteel protocol dat probeert het liquiditeitsprobleem van NFT-collecties aan te pakken. Het combineert kenmerken van de ERC-20 fungibele tokens met de ERC-721 non-fungibele tokens.

Hoe werkt de ERC-404?

De ERC-404 vertegenwoordigt een contract-template dat is ontworpen om transacties tussen ERC-721 en ERC-20 tokens te vergemakkelijken. Het doel is om transacties tussen verschillende soorten activa mogelijk te maken zonder de parameters van bestaande standaarden te wijzigen.

ERC-404 Projecten

Een voorbeeld van een ERC-404 project is Pandora. Pandora maakt gebruik van twee activa: een ERC-20 fungibele token (PANDORA) en een non-fungibele ERC-721 token genaamd de Replicants collectie. Bij aanschaf van een PANDORA ERC-404 token ontvangt de koper automatisch een willekeurige NFT-box die is gekoppeld aan de token.

Overeenkomsten en verschillen

Interessant aan de ERC-404 standaard is dat bij verkoop of overdracht van een token, de bijbehorende NFT wordt verbrand. Dit zorgt voor een continue aanvoer van nieuwe NFT’s op de markt. Echter, bij verkoop of overdracht van een NFT blijft de PANDORA token onaangetast.

Conclusie

Hoewel de ERC-404 token standaard veelbelovend lijkt met zijn potentieel om liquiditeitsproblemen op te lossen, blijft het nog onzeker of het een betrouwbare en wijdverbreide oplossing zal worden in de wereld van crypto. Het is een innovatief experiment dat zeker de moeite van het volgen waard is.

The post ERC-404 token standaard: Een nieuwe revolutie? appeared first on BLOX | Nieuws.