Tijd voor een wist-je-datje: er zijn ‘maar’ 182 mensen op onze aarde met meer dan 100 miljoen dollar aan crypto. Dat is een van de bevindingen van een nieuwe studie.

Als we kijken naar fiatgeld, dan zijn er 9.630 centi-miljonairs op aarde. Zij hebben allemaal een nettowaarde van minstens 100 miljoen dollar.

Veel centi-miljonairs in crypto

Volgens een recente studie van de financiële adviesgroep Henley and Partners zijn tientallen wereldwijde crypto-ondernemers nu ook centi-miljonairs. Bijna de helft van hen heeft hun rijkdom vergaard door het aanhouden of handelen in Bitcoin (BTC), de meest waardevolle cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

‘Dit rapport, uniek in zijn soort, bevat exclusieve statistieken over het aantal crypto- en Bitcoin-miljonairs, centi-miljonairs en miljardairs, verstrekt door het wereldwijde wealth intelligence-bedrijf New World Wealth, evenals inzichten van toonaangevende academici, experts uit de industrie en spelers in de cryptowereld.’

In de lijst van ‘superrijken’ wereldwijd staan nu 182 crypto centi-miljonairs, waarvan 78 Bitcoin-houders zijn. Er zijn 22 crypto-miljardairs, hiervan hebben zes hun vermogen via Bitcoin opgebouwd.

Rijken willen verhuizen

Het onderzoek laat ook zien dat vermogende investeerders overwegen te verhuizen naar landen die minder geneigd zijn om cryptocurrency te overreguleren of te verbieden. Zoals Dr. Juerg Steffen, CEO van Henley and Partners, verklaarde in een persbericht:

‘We hebben de afgelopen zes maanden een aanzienlijke toename gezien in het aantal vragen van crypto-miljonairs die zich willen beschermen tegen mogelijke toekomstige verboden op de handel in of het gebruik van cryptocurrency in hun eigen landen, en die de risico’s van agressieve fiscale beleidsmaatregelen willen beperken die digitale activa direct belasten.’

Mocht je denken, wat gek! Check dan waar ‘onze’ Max Verstappen woont.

Crypto adoptie index

De methodologie van de studie omvat gegevens van wealth intelligence-bedrijf New World Wealth en inzichten van vooraanstaande academici en experts uit de industrie, evenals Henley and Partners’ eigen Crypto Adoption Index, die de beste investeringsmigratieprogramma’s voor digitale activa-ondernemers vergelijkt.

Volgens Henley and Partners richten de statistieken van New World Health zich op de bewegingspatronen en uitgavenpatronen van meer dan 150.000 vermogende individuen, met een focus op degenen met minstens 10 miljoen dollar aan investeerbare activa.

The post Er zijn 182 mensen met 100 miljoen aan crypto, maar waarom willen ze verhuizen? appeared first on BLOX | Nieuws.