Enkele van China’s grootste vermogensbeheerders betreden volgens recente rapporten de Bitcoin ETF-markt via dochterondernemingen in Hong Kong. Gaat de Aziatische markt haar visie op digital assets in de aankomende maanden nog meer aanscherpen?

Institutionele interesse neemt weer toe in China 

Ondanks eerdere vijandigheid van China ten opzichte van Bitcoin, hebben financiële giganten zoals Harvest Fund en Southern Fund via hun Hong Kong-vestigingen aanvragen ingediend en wachten ze op goedkeuring van de regelgevende instanties. Dit duidt op groeiend institutioneel belang en kan Bitcoin aanzienlijk valideren in zowel de ogen van Chinese regelgevers als investeerders.

Evolutie van het Bitcoin landschap

Het nieuws getuigt ook van de veranderende Bitcoin-landschap in China. Hoewel het vasteland voorzichtig blijft, heeft Hong Kong een meer open benadering aangenomen, wat de aandacht van Chinese fondsen trekt.

Bitcoin ETF’s op komst

De lancering van Hong Kong’s eerste Bitcoin ETF’s wordt alom verwacht, mogelijk al in het tweede kwartaal van dit jaar. Financiële leiders lijken vastbesloten om te voldoen aan de toenemende vraag van investeerders naar toegang tot Bitcoin. Bitcoin ETF’s bieden een gereguleerde toegangspoort voor zowel institutionele als particuliere spelers.

The post Er stroomt straks nog meer geld naar Bitcoin ETF’s, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.