Een hardfork markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van EOS. Hiermee koppelt het project zich los van Block.One, het bedrijf dat oorspronkelijk achter deze crypto zat. Dat was wel nodig, want dit bedrijf heeft namelijk vaker de kantjes er vanaf gelopen.

Onafhankelijkheidsdag

Vanaf heden kunnen we 21 september zien als de ‘onafhankelijkheidsdag’ van het EOS Netwerk. Na een lang gevecht met Block.One, het bedrijf wat achter EOS zat, heeft de gemeenschap besloten om van netwerk te veranderen. Deze verandering van het netwerk noemt men een hardfork, en die van EOS krijgt de naam ‘Antilope’.

Deze hardfork is volgens de gemeenschap essentieel om er zeker van te zijn dat het platform zich in lijn met de gebruikers ontwikkelt. Dat deed Block.One namelijk niet. Dit bedrijf stelde de community van EOS meerdere keren teleur met loze beloftes.

Dit maakt de transitie, wat betreft de ontwikkeling van EOS, de structuur van het netwerk en de mogelijkheden op het platform, erg groots.

Gevoel van eenheid binnen de gemeenschap is groot

Zack Gall, het hoofd van de communicatieafdeling van de EOS Network Foundation, ziet vooral een grote mate van eenheid binnen de gemeenschap. “Sinds de lancering van het EOS netwerk hebben we dit gevoel van eenheid niet meer ervaren. De transitie van EOS naar een door de gemeenschap gebouwde versie van de software is een ongelooflijke prestatie. Het volgende hoofdstuk is begonnen voor het nieuwe EOS”, zo sluit Gall zijn toespraak af.

Met de hard fork heeft de EOS-gemeenschap de volledige controle over het netwerk gekregen. De EOS Network Foundation ziet deze ontwikkeling als een eerste stap in een “reis van duizend kilometer” richting de originele visie voor het netwerk. Overigens bestaat de EOS Network Foundation uit leden van de EOS-gemeenschap zelf.

‘Geweldige overwinning, maar we moeten nu doorpakken’

Ook Yves La Rose, de CEO van de EOS Network Foundation is in zijn nopjes met de onafhankelijkheid van het netwerk. “Dankzij een diverse en standvastige gemeenschap, is het momentum dat we hebben opgebouwd een indrukwekkende kracht geworden. Dit is een geweldige overwinning, maar we kunnen niet te lang in de feeststemming blijven hangen. We moeten nu doorpakken”, zo spreekt een strijdbare La Rose.

Waar het vorige netwerk werd geteisterd door bureaucratie, met name als gevolg van de leidende rol van Block.One, is daar inmiddels geen sprake meer van. Het netwerk heeft de handboeien los weten te maken en kijkt nu weer optimistisch naar de toekomst. Met de hulp van de EOS Network Foundation, heeft de EOS-gemeenschap een cruciale stap voorwaarts gezet richting een autonoom netwerk.

The post EOS maakt zich officieel onafhankelijk na hardfork appeared first on BLOX | Nieuws.