Tesla, SpaceX en Twitter CEO Elon Musk staat bekend als een groot liefhebber van Dogecoin. De laatste weken was daar even weinig van te merken, maar gisteren liet de succesvolle ondernemer weer van zich horen. In reactie op een tweet van McDonald’s bevestigde Musk dat hij op nationale televisie een Happy Meal zou eten als zij Dogecoin als betaalmiddel accepteren.

Betalen met Dogecoin bij McDonald’s

De kans dat McDonald’s daadwerkelijk begint het met accepteren van Dogecoin als betaalmiddel is klein. Het aanbod van Elon Musk om in ruil daarvoor op nationale televisie een Happy Meal te eten, dateert al van januari 2022. Destijds reageerde de Dogecoin koers daar behoorlijk goed op met een stijging van meer dan 10 procent.

Op de berichten van vandaag kwam echter geen serieuze reactie van McDonald’s. Het lijkt er dan ook op dat we voorlopig geen Dogecoin-betalingen bij de McDonald’s hoeven te verwachten. In januari 2022 reageerde McDonald’s wel op het bericht van Musk.

Destijds gaf de fastfoodketen aan dat het Dogecoin zou accepteren als betaalmiddel, als Tesla Grimacecoin omarmde. Op dat moment was er echter helemaal geen Grimacecoin. Maar de crypto-industrie zou de crypto-industrie niet zijn als daar snel verandering in kwam. Het duurde niet lang voordat een stel opportunisten de munt creëerden, die vervolgens een gigantische ‘pump-and-dump’ doormaakte.

Gratis publiciteit

Op het moment van schrijven is er nog geen reactie van McDonald’s op de berichten van Musk. Dat lijkt echter een kwestie van tijd. Hoewel de kans klein is dat ze iets met Dogecoin willen doen, blijft de interactie met Musk natuurlijk gratis publiciteit. Musk heeft een following van ruim 127 miljoen mensen, wat meer dan zeven keer zoveel is als de totale bevolking van Nederland. Als het marketing-team van McDonald’s wakker is, dan zullen ze wel met een reactie komen. 

Naast Elon Musk is ook Binance actief onder het oorspronkelijke bericht van McDonald’s. De fastfoodketen vroeg in een bericht wat het gemist had, waarop Binance antwoordde: “Een hele hoop groene kandelaren.” Waar McDonald’s vervolgens de afkorting “wagmi” onder plaatste. Die afkorting staat voor “we are gonna make it”, waarmee mensen in de crypto-industrie aangeven dat het een kwestie van tijd is voordat er weer een nieuwe bullrun begint.

McDonald’s en crypto

In principe heeft McDonald’s nog weinig gedaan met crypto, behalve dat het op deze manier reageert op Twitter. De marketingafdeling van het fastfoodbedrijf kent in ieder geval het jargon van de crypto-gemeenschap. Maar we moeten niet vergeten dat McDonald’s in zowel El Salvador als Zwitserland enkele filialen heeft waar je met het Lightning Network van Bitcoin kunt betalen. Je kunt bij deze McDonald’s filialen naar binnenlopen en vervolgens met een paar drukken op de knop een QR-code voor Lightning genereren.

Dat McDonald’s dit bij enkele filialen heeft geïmplementeerd leert ons dat het bedrijf in ieder geval geïnteresseerd is. Maar ook dat het in principe mogelijk is om dezelfde software overal ter wereld te accepteren en ook in ons kleine kikkerlandje Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Wat dat betreft, lijkt de wereldwijde acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel door McDonald’s realistischer dan het accepteren van Dogecoin.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Elon Musk wil dat McDonald’s Dogecoin accepteert als betaalmiddel appeared first on BLOX | Nieuws.