Ze zijn er echt: mensen die willen betalen voor een dienst die voorheen gratis was. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat ze met hun eigen geld doen, zolang ze een keuze hebben natuurlijk. Maar sinds 2 dagen lijken nieuwe gebruikers van X (Twitter) uit Nieuw-Zeeland en de Filipijnen geen keuze meer te hebben.

1 dollar per jaar voor nieuwe gebruikers

Volgens dit nieuwe systeem moeten nieuwe gebruikers in deze landen een jaarlijkse vergoeding van 1 dollar betalen om toegang te krijgen tot bepaalde functies op het platform. Deze functies omvatten het plaatsen van tweets, likes uitdelen, antwoorden, opnieuw posten, berichten van andere accounts citeren en bladwijzers maken.

Bovendien moeten nieuwe gebruikers in deze regio’s een telefoonnummerverificatie ondergaan. Een voordeel: het gaat maar om 1 dollar per jaar.

X schrijft op hun website dat dit programma is ontworpen om het platform te beschermen tegen bots en spammers, die vaak proberen het platform te manipuleren en zo de ervaring van echte X-gebruikers te verstoren.

Belangrijk is dat de abonnementskosten optioneel zijn. Gebruikers die ervoor kiezen om niet te betalen, hebben echter een beperkte functionaliteit, beperkt tot ‘alleen-lezen’-acties zoals het lezen van berichten, het bekijken van video’s en het volgen van accounts.

Bots zijn groot probleem op X

Volgens Musk zijn bots een van de grootse problemen van X. Hij is verschillende initiatieven gestart om bots en spam te bestrijden sinds hij vorig jaar Twitter overnam. Onder Musk introduceerde het socialemediabedrijf een betaald blue badge-verificatieprogramma dat was ontworpen om de verspreiding van deze accounts op het platform te verminderen.

Kennelijk is Musk niet tevreden met de resultaten, aangezien ze nog steeds testen met nieuwe maieren om bots tegen te gaan. Functionaliteiten afpakken van nieuwe gebruikers en daar geld voor te vragen is wat dat betreft een grote stap. Een grote stap waarvan nog moet blijken of deze effectief zal zijn.

Einde van Crypto Twitter?

De cryptocommunity gebruikt al bijna 10 jaar X om elkaar te vinden en met elkaar te communiceren. Zeker voor de bullrun van 2017 was het een makkelijke manier om met mensen in contact te komen. Je kon gerust de directeur van bijvoorbeeld Binance ergens in taggen en een reactie verwachten.

Helaas heeft het succes van crypto ook een keerzijde op X. Er valt immers veel geld te verdienen met crypto, en waar geld te verdienen valt, komen scammers, bots en spammers. Velen zijn al afgehaakt in de laatste jaren, en als het verplicht wordt om telefoon-, en betaalgegevens te delen, kan het zo maar zijn dat de crypto community een ander digitaal plein zoekt.

The post Elon Musk wil 1 dollar van jou om bots aan te pakken, einde van crypto Twitter? appeared first on BLOX | Nieuws.