Elon Musk, de miljardair en directeur van elektrische autofabrikant Tesla, heeft gezegd dat hij denkt dat bitcoin op het punt staat door te breken in traditionele financiën.

Musk, die vorige maand onthulde dat hij openstaat voor betaling in bitcoin, was te gast op de social media app Clubhouse voor een interview.

Voorstander van bitcoin

‘Ik denk op dit moment dat bitcoin een goede zaak is’, zei Musk tegen een volle clubhuis-chatroom. ‘Ik ben een voorstander van bitcoin. Ik ben wat laat, maar een voorstander. Bitcoin staat op het punt brede acceptatie te krijgen bij traditionele financiële mensen.’

De bitcoin koers is sinds oktober 2020 met ongeveer 200% gestegen, tot meer dan 42.000 dollar per bitcoin, voordat hij iets terugviel. De zinderende bitcoin-rally wordt grotendeels toegeschreven aan institutionele beleggers die massaal bitcoin kopen en betalingsreuzen zoals PayPal die netwerken.

Reactie op shorts

Vorige week stuurde Musk, wiens tweets over bitcoin en meme cryptocurrency rivaliserende dogecoin vaak de markt verplaatsen, de bitcoin koers fors hoger toen hij eindelijk stilzwijgende goedkeuring gaf. Dat Musk #bitcoin in zijn twitterbio zette, was ook een reactie op beperkingen die werden opgelegd aan de handel in bedrijfsaandelen voor consumenten. Dit is een modern slagveld geworden tussen het WallStreetBets-forum van Reddit en Wall Street-hedgefondsen die short gaan op de aandelen.

‘Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, het kan de markt beïnvloeden’, zei Musk via Clubhouse. ‘Het meest vermakelijke resultaat … zou zijn dat dogecoin in de toekomst de munteenheid van de aarde wordt. Af en toe maak ik grappen over dogecoin, maar het zijn echt bedoeld als grappen. Dogecoin is gemaakt als een grap om crypto voor de gek te houden, maar het lot houdt van ironie.’

Onvermijdelijke stijging

De bitcoin prijs, die vorige week zakte naar ongeveer 30.000 dollar, steeg binnen een uur met 20 procent nadat Musk zijn Twitter-bio veranderde in “#bitcoin” en postte: ‘Achteraf gezien was het onvermijdelijk.’

De bitcoin prijs is sinds de tweet van Musk weer gedaald.

In december speculeerde Musk dat Tesla bitcoin aan zijn balans zou kunnen toevoegen tijdens een gesprek op Twitter. Hij vroeg zich af of het mogelijk was om miljarden Tesla’s dollars om te zetten in bitcoin.

The post Elon Musk van Tesla: Bitcoin staat op punt van doorbreken in traditionele financiële wereld appeared first on BTC Direct | Nieuws.