Elon Musk heeft het weer gedaan: de CEO van Tesla twitterde de cryptocurrency dogecoin opnieuw omhoog. Vanmorgen om half negen publiceerde hij een cryptische tweet met een raket die naar de maan vliegt. Vijf minuten daarna reageerde hij op zijn eigen tweet met de tekst: Doge. Snel daarna schoot dogecoin naar boven, met bijna 44 procent in nog geen driekwartier.

Direct nadat Musk zijn tweet online gooide, reageerde de community. Cryptocurrency exchange Huobi vroeg Musk: “Weet je het zeker?”, waarop Musk antwoorde: “De meest entertainende uitkomst is het meest waarschijnlijk.”

Dogecoin reageert snel

Zijn uitspraak heeft direct effect, dat zie je hieronder op de koersgrafiek van dogecoin. Elk balkje stelt een kwartier voor. Dogecoin bevindt zich al in een stijgende trend, maar Elon Musk gooit met zijn tweet nog meer olie op het vuur. De rally gaat nu nog sneller, dogecoin stijgt met bijna 44 procent in nog geen half uur.

Nog niets vergeleken met eind januari

Toch is de stijging van nu nog weinig vergeleken met de winst van 28 en 29 januari. In twee dagen schoot de dogecoin koers omhoog met 1.100 procent, daarmee was dogecoin zelfs even de zeven grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Dogecoin bereikte toen met ruim 0,07 dollar de hoogste koers aller tijden. Dat klinkt niet veel, maar procentueel gaat het om een enorme groei. Dogecoin begon dit jaar namelijk met een waarde van iets meer dan 0,004 dollar. De grafiek hieronder toont de dogecoin koers van afgelopen maand. Tot aan 28 januari bewoog de prijs nog niet veel. Maar op 28 januari begon het feestje. Kan dogecoin nu de vorige top van 0,07 dollar overtreffen? Check onze dogecoin koerspagina om altijd en overal op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen! 

En ondertussen? Elon Musk lijkt maar geen genoeg te krijgen van zijn geliefde Dogecoin:

The post Elon Musk twittert Dogecoin weer omhoog: 43% in drie kwartier appeared first on BTC Direct | Nieuws.