De koers van Dogecoin is wederom gestegen na een tweet van Elon Musk. De meme-munt steeg met meer dan 4% nadat Musk een meme had gedeeld op zijn X-account.

De meme was een variatie op de bekende “Biggus Dickus”-grap uit de film Monty Python and the Life of Brian.

Dogecoin in top 10 crypto

Met de meme bespot Musk de reguliere media, die hij afschildert als soldaten die de ernst niet inzien van het succes van Dogecoin. De munt staat nu in de top 10 van grootste crypto’s qua marktkapitalisatie.

De koersstijging door de tweet van Musk was echter van korte duur. Dit suggereert dat de invloed van zijn berichten op sociale media op de koers van Dogecoin afneemt. Musk was in 2021 grotendeels verantwoordelijk voor de toename van de populariteit van Dogecoin, wat leidde tot een enorme rally.

De munt bereikte toen de vierde plaats qua marktkapitalisatie. Na het optreden van Musk op Saturday Night Live (SNL) in mei 2021 stortte de koers echter in.

Elon Musk roemt Dogecoin

Ondanks de recente daling is Dogecoin nog steeds de 10e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een waarde van 22,1 miljard dollar en dat is precies waar hij over tweet.

In een andere tweet kondigde Musk aan dat X alle nieuwe gebruikers zal verifiëren met een “kleine vergoeding”. Dit om bots te bestrijden. Sommige gebruikers opperen dat Dogecoin zou kunnen worden gebruikt om voor deze verificatie te betalen.

Of Dogecoin op de lange termijn succesvol zal blijven, is nog onduidelijk. De munt is erg afhankelijk van de tweets van Musk en andere sentimenten op sociale media. Ook is er nu volop concurrentie.

Concurrentie zat

Dogecoin is allang niet meer de enige memecoin op de markt. Investeerders die op zoek zijn naar alternatieven met een vergelijkbaar profiel, kunnen terecht bij andere memecoins zoals Shiba Inu, Floki Inu en Pepe.

Deze memecoins hebben net als Dogecoin een sterke online community en zijn gevoelig voor sentimenten op sociale media. Investeren in memecoins is echter een risicovolle belegging. De koersen van deze munten zijn volatiel en kunnen snel stijgen en dalen.

The post Elon Musk tweet over Dogecoin en Monty Python, koers steeg meteen appeared first on BLOX | Nieuws.