Eerder dit jaar, op 7 juni, werd Elon Musk aangeklaagd in de Verenigde Staten voor het willens en wetens manipuleren van de Dogecoin koers. Het is je vast niet ontgaan dat het door Elon Musk overgenomen Twitter zijn logo enige tijd geleden veranderde in dat van Dogecoin. Daardoor schoot de koers omhoog en volgens de aanklagers verkochten wallets van Musk en Tesla op dat moment Dogecoin om van die koerspomp te profiteren.

De Dogecoin koers schoot na de verandering van het logo met 30 procent omhoog van 0,07705 dollar naar 0,10109 dollar.

Wallets zijn niet van Musk

Nu heeft de New York Post een brief van de advocaat van Musk, Alex Spiro, in handen gekregen, waarin hij ontkent dat de wallets aan Musk (of Tesla) toebehoren. “Je beweert specifiek, zonder basis, dat de volgende wallets aan de verdediging ‘toebehoren’ […] Daar zit je fout”, aldus Spiro in een brief aan de aanklagers.

“De enige basis voor je claim is dat deze wallets Dogecoin verkochten op het moment dat […] de koers steeg”, zo is de advocaat van Musk duidelijk. De aangepaste claim wijst nu op een tweet van Musk van 10 februari, waarin hij aangaf 28,061971 Dogecoin gekocht te hebben.

Die specifieke transactie zou in de wallet van Musk zichtbaar zijn, omdat het om zijn geboortedatum gaat: 28 juni 1971. Op de absolute piek hield de wallet in kwestie voor meer dan 25 miljard dollar aan Dogecoin aan volgens de aanklager. Spiro heeft tot augustus om op deze aantijgingen te reageren.

Opvallende details

Het is een opvallend detail te noemen dat die specifieke transactie terug te vinden is in de wallet en dat Musk hierover repte op Twitter. Daarnaast past de piekwaarde van de wallet van 25 miljard dollar aan Dogecoin ook bij het vermogen van Musk. Wat dat betreft zit er op zijn minst een slecht geurtje aan deze zaak.

Spiro, de advocaat van Musk, wil echter niets weten van een ruzie in de media. “Deze zaak zal in de rechtszaal worden uitgevochten en niet in de media. De aangeklaagden en ik zijn vol vertrouwen dat we de zaak in ons voordeel beslechten.

Voor de reputatie van Musk zou het in ieder geval niet goed zijn als blijkt dat hij daadwerkelijk degene is die achter deze wallet zit. Dat zou namelijk betekenen dat hij de boel manipuleert, om daar zelf extra kapitaal uit te trekken.

Als we iets verder denken is het echter weer onwaarschijnlijk, omdat hij uiteindelijk door de mand zou vallen als hij de Dogecoin probeert uit te cashen voor fiatgeld. Maar het is zeker interessant om deze kwestie in de gaten te houden.

The post Elon Musk ontkent manipulatie van Dogecoin (DOGE) appeared first on BLOX | Nieuws.