Elon Musk krijgt toch zijn zin: X wordt meer dan alleen een berichtenplatform. Nadat hij de naam veranderde van Twitter naar X, zei hij dat zijn platform allesomvattend moet worden. Daar speelt crypto een belangrijke rol bij. X heeft nu succesvol de Rhode Island Currency Transmission License verkregen.

Dit is een belangrijke stap waardoor het platform cryptobetalingen en handelsdiensten kan aanbieden aan zijn gebruikers. Daarnaast zou dit de adoptiegraad van crypto onder gebruikers van X kunnen vergroten.

Crypto en social media combineren

Deze goedkeuring komt na een periode van onrust voor het platform, waarin het financiële uitdagingen ondervond die zelfs eigenaar Elon Musk openlijk heeft erkend. Met deze recente stap zet X niet alleen een nieuwe koers uit, maar heeft het potentieel om de manier waarop sociale media en crypto samenkomen te herdefiniëren.

Het Rhode Island Department of Business Regulatory heeft bevestigd dat X, onder de nieuwe naam, nu de felbegeerde valutatransmissielicentie heeft verkregen. Dit is een vereiste voor elke entiteit die te maken heeft met crypto in de VS of transacties faciliteert die hiermee te maken hebben. Met deze licentie kan X verschillende diensten aanbieden rond digitale activa, zoals het bewaren, overdragen en verhandelen van cryptocurrency’s zoals Bitcoin en andere digitale valuta.

Bitcoin en Ethereum op X

Elon Musk, bekend om zijn ondernemingen zoals Tesla en SpaceX, heeft interesse getoond in het uitbreiden van X’s functies ver buiten het normale sociale netwerkplatform. Door de valutatransmissielicentie te verkrijgen, wordt zijn visie werkelijkheid.

Een van de opvallende stappen die X recentelijk heeft genomen, is de samenwerking met Strike, een bekende Bitcoin-betalingsapplicatie. Deze samenwerking stelt gebruikers in staat om gemakkelijk fooien te geven en te ontvangen in de vorm van Bitcoin. Ook heeft X ervoor gezorgd dat Bitcoin- en Ethereum-wallet-adressen kunnen worden weergegeven op gebruikersprofielen, wat laat zien dat het platform cryptocurrency’s op een brede manier omarmt.

Elon Musk’s openhartige erkenning van de uitdagingen waar X mee te maken had, onderstreept het verhaal van verandering dat het platform nu aan het schrijven is.

The post Elon Musk krijgt het toch voor elkaar: X heeft crypto-licentie appeared first on BLOX | Nieuws.