NFT’s als profielfoto? Het is geen 2021 meer. Twee jaar nadat Twitter NFT-profielfoto’s van gebruikers toeliet, wordt deze functie alweer geschrapt.

Betalende gebruikers hadden de mogelijkheid om hun NFT-afbeelding te gebruiken als profielfoto, maar dat is nu voorbij.

Exclusief voordeel vervalt

De functie werd twee jaar geleden in januari gelanceerd en werd aangekondigd als een exclusief voordeel voor betalende gebruikers. Dit was een functie die werd geïntroduceerd in het tijdperk vlak voordat miljardair Elon Musk later dat jaar het sociale-mediaplatform kocht.

Destijds zei het Twitter-team er het volgende over:

‘Twitter positioneert zich als het sociale netwerk voor de ontdekking, conversatie en educatie rond NFT, blockchain en crypto-technologie.’

‘Crypto is een belangrijke pijler van de toekomst van Twitter. We willen deze groeiende interesse onder makers ondersteunen om gedecentraliseerde apps te gebruiken om virtuele goederen en valuta’s te beheren.’

Het werd door voorstanders van crypto ook gezien als een vooruitstrevende zet die NFT’s valideerde, voorafgaand aan soortgelijke beslissingen van Meta om NFT’s later dat jaar in Facebook en Instagram te integreren.

Functie niet meer beschikbaar

De mogelijkheid voor X Premium-abonnees om de functie te activeren via de iPhone-versie van de mobiele app is echter niet langer beschikbaar.

TechCrunch meldde dit voor het eerst woensdag en merkte op dat X Premium-marketing de functie niet langer vermeldt.

Gebruikers konden voorheen een Ethereum NFT als profielfoto aanwijzen door het eigendom via de blockchain te bevestigen, en de afbeelding zou de vorm hebben van een zeshoek in plaats van de standaard ronde PFP.

Het is onduidelijk of gebruikers die nog een NFT gebruiken als profielfoto, de verificatiemethode nog steeds kunnen gebruiken, en of de profielfoto’s nog steeds als zeshoeken op het platform verschijnen.

The post Elon Musk is klaar met NFT’s, verwijdert functie van X appeared first on BLOX | Nieuws.