Het populaire social mediaplatform Twitter heeft officieel zijn naam veranderd naar X. Deze ontwikkeling geeft eindelijk een gevolg aan de hints die voormalig Twitter-CEO Elon Musk al maanden liet vallen op het platform.

Blauwe vogel maakt plaats voor X

Als onderdeel van de re-branding heeft de populaire socialemedia-app afscheid genomen van zijn herkenbare vogellogo, en dit vervangen door een eenvoudige X. Ook onderging het kleurenschema van de app een transformatie van blauw naar zwart.

Als onderdeel van de hervorming wijzigde de URL van Twitter naar ‘x.com’. Dit is een domeinnaam die gekoppeld is aan Musks financiële diensten-startup uit 1999, en later onderdeel werd van PayPal.

X.com is een voormalige online bank en het bedrijf werd aanvankelijk gefinancierd door Musk en Greg Kouri. Kouri financierde later ook Musks andere ondernemingen Tesla en SpaceX. 

De letter X komt terug in verschillende zakelijke belangen van Musk, waaronder SpaceX en Tesla-automodellen. 

De X-visie van Musk

In maart richtte Musk X Corp. op als moedermaatschappij van Twitter. Dit maakte de weg vrij voor een hervorming van Twitter. Het is onderdeel van Musk’s visie om een ‘super app’ te creëren, met verschillende functionaliteiten. In april introduceerde Twitter nog een nieuwe functie, waarmee app-gebruikers toegang kregen tot de cryptomarkt en andere financiële marktdiensten vanuit de app.

Musks periode als hoofd van Twitter was al sinds het begin controversieel. Zijn plannen om Twitter te transformeren begonnen echter al lang voor de overname.

In een recent interview benadrukte Musk dat het belangrijkste motief achter de herbranding naar X een ‘alles-in-één app’ was. Een concept dat al erg populair is in China. Chinese sociale media-applicaties, zoals WeChat, worden gebruikt voor tekst- en videogesprekken, maar bieden ook mogelijkheden om rekeningen te betalen, taxi’s te boeken, restaurants te reserveren en andere financiële activiteiten uit te voeren zonder de app te verlaten.

Een wereldwijde financiële speler

Musk gelooft dat X een populair platform kan worden voor financiën, bankieren, betalingen en data. Ook gelooft hij dat het op termijn het potentieel heeft om zo goed als ‘de helft van het wereldwijde financiële systeem’ te worden.

De hervorming van Twitter riep echter weinig steun op van de meeste gebruikers. Zij zijn van mening dat een afscheid van de beroemde blauwe vogel voor een nieuw concept geen goed idee is. Hoe succesvol de transformatie van Twitter naar X uiteindelijk zal uitpakken, is in elk geval nog even afwachten.

The post Elon Musk hervormt Twitter naar ‘X’ en wil crypto en financiën integreren appeared first on BLOX | Nieuws.