De overname van Twitter door Elon Musk lijkt zich in de afrondende fase te bevinden, want de goedlachse miljardair heeft het hoofdkwartier bezocht. De eerste stappen van Musk hebben meteen hun effect op de Dogecoin koers, want die is de afgelopen 24 uur met 16,32 procent gestegen.

Elon Musk en Dogecoin

Het is inmiddels geen geheim meer dat Elon Musk een grote voorliefde voor Dogecoin heeft. De CEO van Tesla, SpaceX en straks waarschijnlijk ook Twitter, laat zich geregeld uit over het project. Wat dat betreft is het geen geheim dat de entree van Musk bij Twitter voor een opleving van de Dogecoin koers zorgt. Zodanig zelfs, dat Dogecoin op deze groene dagen verreweg het best presterende project in de top 10 is.

Op het moment van schrijven staat de Dogecoin koers op 0,07681 euro en heeft het een market cap van ongeveer 10,22 miljard euro. Niet verkeerd voor een project dat ooit als grap is begonnen, om duidelijk te maken hoe eenvoudig het is om een Bitcoin kopie op de markt te brengen. Maar het internet zou het internet natuurlijk niet zijn als juist dergelijke projecten het tot de top van de markt schoppen.

De Twitterbio van musk

Niet lang na het publiceren van het filmpje waarin Musk voor het eerst het hoofdkwartier van Twitter binnenloopt, veranderde hij zijn bio in “Chief Twit”. De verwachting is dat hij op vrijdag voor het eerst de medewerkers van het bedrijf te woord staat, op die dag moet ook de volledige deal tussen Musk en Twitter afgerond worden. In totaal betaalt Elon Musk 44 miljoen dollar om het bedrijf over te nemen en van de beurs te halen.

Geen misselijk bedrag, want dat betreft iets meer dan 4 keer de totale market cap van Dogecoin, zijn favoriete cryptocurrency. Het is de bedoeling dat Twitter vrijdag bij het sluiten van de beurzen in de Verenigde Staten eigendom van Musk wordt. De advocaten en bankiers die momenteel aan de deal werken zijn bezig met een ware race tegen de klok om dat voor elkaar te krijgen.

Twitter-aandelen de lucht in

De aandelen van het bedrijf zijn als reactie op het nieuws ook een stukje opgeklommen. Musk gaat namelijk 54,20 dollar per aandeel aftikken om het bedrijf over te nemen. Woensdag sloten de aandelen van het bedrijf dan ook met een plus van 1,1 procent op 53,35 dollar op de beurs in New York. Daarmee staan de aandelen heel dicht bij de koers waarvoor Elon Musk het bedrijf zal overnemen.

Het kleine verschil tussen de huidige aandelenkoers en de waarde waarvoor Musk ze zal overnemen zit waarschijnlijk in het risico dat de deal alsnog klapt. De kans daarop lijkt echter minimaal, waardoor het verschil tussen beide koersen ook zo klein is. Het afronden van de transactie betekent het einde van een maandenlange soap waarin het er meerdere keren op leek dat de deal geen doorgang zou vinden.

Wat betekent dit voor Dogecoin?

De overname van Twitter door Elon Musk is per definitie geen slecht nieuws voor Dogecoin. Sterker nog, er is een grote kans dat Twitter op termijn iets met de crypto zal ondernemen. Er gaan nu bijvoorbeeld al geruchten rond dat Twitter bezig is met de ontwikkeling van een eigen crypto-wallet.

Dat gerucht komt van Jane Manchun Wong, een tech-journaliste die er vaak vroeg bij is als het aankomt op dergelijke ontwikkelingen bij de grotere techbedrijven van deze wereld. Wong staat erom bekend in de broncode van de grote techspelers te duiken om nieuwe projecten te ontdekken.

Ditmaal ontdekte ze dus Twitter bezig is met de ontwikkeling van een eigen crypto-wallet, wat zonder twijfel goed nieuws is voor Dogecoin en de rest van de industrie. Musk kennende kunnen we op korte termijn al een aantal grote veranderingen verwachten. De flamboyante ondernemer staat er immers om bekend om snel te werk te gaan.

The post Elon Musk brengt eerste bezoek aan Twitter-hoofdkwartier, Dogecoin (DOGE) schiet 16% omhoog appeared first on BLOX | Nieuws.