Elon Musks app X krijgt naar verwachting betaaldiensten in het midden van 2024. De integratie van cryptocurrency’s lijkt voorlopig een utopie.

Midden van 2024 betaalfuncties op X

Gisteren sprak Musk met Cathie Wood (ARK Invest) tijdens een live-event op zijn socialmediaplatform. De langverwachte lancering van betaaldiensten kunnen volgens de topman verwacht worden tegen “het midden van volgend jaar”.

Hij zei dat de goedkeuring van diverse aanvragen voor een geldzenderlicentie nodig is, maar dat er op dit moment geen significante obstakels worden verwacht. Musk wilde eerder betaaldiensten op X introduceren, maar hij zei dat bureaucratische procedures de voortgang vertraagden. Hij erkende dat X enigszins vertraagd was met het indienen van alle benodigde documentatie.

Dogecoin en Bitcoin

Wat betekent dit voor crypto’s zoals Dogecoin en Bitcoin? Waarschijnlijk helemaal niets. Musk heeft namelijk nooit bevestigd dat hij crypto hierin wil meenemen. Hij zegt zelfs dat hij niet veel tijd besteedt aan het nadenken over cryptocurrency. Eerlijk is eerlijk, met een aantal grote bedrijven op zijn naam heeft hij genoeg te doen.

Oké, geen crypto. Maar wat dan wel? Met de nieuwe betaaldiensten kunnen gebruikers genieten van geïntegreerde betaalmethoden voor verschillende doeleinden, zoals het kopen van goederen, toegang tot premiumfuncties of het ondersteunen van contentmakers. Deze handigheid zou de activiteit en interactie binnen de app moeten stimuleren, en zou ook meer gebruikers kunnen aantrekken.

In het verleden heeft Musk wel veel met crypto gedaan, vooral tijdens de vorige bullrun. Musk is fan van Dogecoin. Hij heeft de munt meerdere keren op het toenmalige Twitter genoemd en gepromoot, waardoor de prijs ervan steeg.

In 2021 kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin, en Musk zei dat het bedrijf ook Dogecoin zou accepteren als betaling voor goederen en diensten. In 2022 stopte Tesla echter met het accepteren van Bitcoin als betaling, vanwege zorgen over de milieu-impact van het Bitcoin-miningproces.

The post Elon Musk: betalen op X kan vanaf media 2024. En Dogecoin? appeared first on BLOX | Nieuws.