De eerste lokale Bitcoin mining pool van El Salvador is officieel gelanceerd. Het Volcano Energy project van El Salvador is begonnen met het minen van Bitcoin via Lava Pool in samenwerking met Luxor Technology. Stap voor stap begint de adoptie van Bitcoin door El Salvador serieuze vormen aan te nemen.

Goed voor Bitcoin, goed voor El Salvador

Gerson Martinez, het hoofd van de strategie-afdeling van Volcano Energy, is enthousiast over de stappen die El Salvador op dit vlak zet. “Onze visie is om een verticaal geïntegreerd energie en Bitcoin mining bedrijf te creëren; die waarde oplevert voor de investeerders en voor de bevolking van El Salvador”, aldus Martinez.

Volgens Ethan Vera, de COO van Luxor, zal de lancering van Volcano Energy bijdragen aan het ethos van geografische decentralisatie; wat enorm belangrijk is voor Bitcoin. In de aankondiging spreekt men ook over de potentie van andere landen die met overtollige duurzame energiebronnen zitten.

Ook voor die landen is het minen van Bitcoin volgens Volcano Energy een gigantische kans om die energie direct in kapitaal om te zetten. Het gave is dat Bitcoin hiermee ook direct een bijdrage levert aan de opkomst van duurzame energie, door het investeren in deze technologie nog rendabeler te maken.

23 procent gaat naar El Salvador

Vanwege de publiek-private opzet van Volcano Energy zal 23 procent van de nettowinst van de operatie direct naar de overheidskas van El Salvador stromen. Zo profiteert het land dus van de gigantische operatie, die in totaal voor 1 miljard dollar aan investeringen ophaalde.

Het doel is om de winsten van de operatie van Volcano Energy in te zetten voor het investeren in de transmissie van energie en infrastructuur om de economische en technologische groei in het Centraal-Amerikaanse land te stimuleren.

De eerste fase van het Volcano Energy project bestaat uit het bouwen van een energiepark met een totale productie van 241 megawatt (MW) aan duurzame energie in Metapán. Daarvan zal 169 MW uit fotovoltaïsche zonne-energie komen en 72MW uit windenergie.

Alles bij elkaar markeert dit een interessante volgende stap in de adoptie van Bitcoin door El Salvador.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post El Salvador begonnen met het minen van Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.