De regeringspartij van Zuid-Korea, de People Power Party, wil de invoering van belastingen op winsten uit cryptocurrency met twee jaar uitstellen. Dit is vanwege de komende verkiezingen in april en de partij vindt dat eerst duidelijke regels voor crypto’s nodig zijn voor het invoeren van belastingen.

Belasting uitstellen in plaats van haasten

Eerst had Zuid-Korea gepland om vanaf januari 2023 een belasting van 20% te heffen op winsten boven de 2,5 miljoen Koreaanse won (1700 euro). Maar om de crypto-industrie tijd te geven zich te ontwikkelen, werd dit uitgesteld tot 2025. Nu wil de People Power Party het dus nog eens twee jaar uitstellen tot 2027. Zij vinden dat regels belangrijker zijn dan meteen belasting innen.

De partij maakt zich namelijk zorgen over hoe de crypto-industrie in Zuid-Korea nu eigenlijk werkt. Daarom willen ze eerst regels opstellen, zodat iedereen weet wat wel en niet mag. Dit moet bijvoorbeeld duidelijk maken wie verantwoordelijk is voor cryptobeurzen en welke regels er gelden voor nieuwe digitale munten.

Belasting op crypto’s later gelijk aan aandelen

Op termijn wil de partij de belastinggrens voor crypto’s gelijk trekken aan die van aandelen, nu nog 50 miljoen won (35.000 euro). Ze vinden dat eerlijker dan de huidige lage grens van 2,5 miljoen won.

Opvallend is dat het ministerie van Financiën overweegt om helemaal geen belasting te heffen op cryptocurreny. Dit past bij hun idee om minder belasting te vragen over financiële investeringen. Maar de People Power Party wil daar nu nog niet aan. Zij willen eerst kijken hoe de regels werken en dan pas beslissen over de belasting.

Hoe en wanneer crypto’s in Zuid-Korea precies belast worden, is nog niet helemaal duidelijk. De verkiezingen en de nieuwe regels kunnen veel veranderen. We houden je op de hoogte van alles wat er op onze aardkloot afspeelt rondom crypto.

The post Eerst verkiezingen in Zuid-Korea en pas in 2027 belasting op crypto appeared first on BLOX | Nieuws.