Een recente peiling onthult een verrassende wending in de houding van Amerikaanse crypto-eigenaren ten opzichte van de toekomst van digitale valuta’s in hun economie. Deze ontwikkeling komt temidden van een boeiende politieke strijd om het Witte Huis, waarbij de cryptogemeenschap een onverwachte voorkeur lijkt te hebben.

Cryptohouders en presidentskandidaten

Uit een onderzoek van de Crypto Council for Innovation blijkt dat meer dan 10% van de crypto-eigenaren in de Verenigde Staten een presidentiële kandidaat zou steunen die van plan is om cryptocurrency uit de Amerikaanse economie te verwijderen. Deze opmerkelijke statistiek komt te midden van zorgen over fraude en oplichting in de cryptosector. Daarentegen zou een overweldigende meerderheid van 83% liever een kandidaat zien die duidelijke regels voor cryptocurrency opstelt, waardoor investeerders meer keuzes behouden.

De rol van cryptocurrency in politieke agendapunten

Het onderzoek benadrukt ook het belang dat kiezers hechten aan de aanpak van cryptocurrency door de president en het Congres. De helft van de respondenten beschouwt het als zeer of uiterst belangrijk dat deze kwestie wordt aangepakt. Dit wijst op een groeiende wens voor regelgeving en duidelijkheid in de snel evoluerende wereld van digitale valuta’s.

Trump versus Biden: De voorkeur van crypto-eigenaren

Interessant genoeg lijkt de cryptogemeenschap een voorkeur te hebben voor de voormalige Republikeinse president Donald Trump boven de huidige president Joe Biden voor de verkiezingen van 2024. Ondanks Trumps eerdere kritische uitlatingen over Bitcoin en andere digitale valuta’s, zou 51% van de cryptohouders hem steunen, in tegenstelling tot 41% voor Biden. Deze voorkeur komt ondanks Trumps betrokkenheid bij verschillende controversiële crypto-projecten.

De resultaten van deze peiling geven een fascinerend inzicht in de complexe en soms tegenstrijdige houding van Amerikaanse cryptohouders ten aanzien van de rol van digitale valuta’s in de politiek en de economie. Met de naderende presidentsverkiezingen in 2024 blijft de vraag hoe deze voorkeuren de toekomst van cryptocurrency in de VS zullen beïnvloeden.

The post Eén op de tien cryptoholders wil dat de volgende Amerikaanse president ‘crypto elimineert’ appeared first on BLOX | Nieuws.