Sommige Spot Bitcoin ETFs zagen al een aantal dagen zonder kapitaalstromen. Dat wil zeggen dat er geen sprake was van in- of uitstromen van kapitaal. Volgens James Seyffart van Bloomberg is dat volkomen normaal en betekent dat niet meteen dat de Bitcoin ETFs gefaald zijn.

Op de meeste dagen kennen de meerderheid van alle Amerikaanse ETFs volgens Seyffart geen kapitaalstromen.

Normaalste zaak van de wereld

Er zijn momenteel ongeveer 3.500 ETFs in de Verenigde Staten. “Gisteren hadden 2.903 van die ETFs een stroom van precies nul”, aldus Seyffart. Al kunnen we natuurlijk niet beargumenteren dat het echt goed is. Dat betekent immers dat er die dag weinig tot geen aandacht voor de ETFs in kwestie was.

Dat er veel ETFs zijn die in hetzelfde schuitje zitten, betekent natuurlijk niet dat het goed nieuws is voor de onderliggende asset.

Tot nu toe wist alleen BlackRock deze week instromen te realiseren gedurende de twee handelsdagen tussen 12 en 15 april.

Positief nieuws is dat BlackRock inmiddels bijna Grayscale voorbij is als de grootste Spot Bitcoin ETF ter wereld. Het lijkt erop dat het nog een kwestie van weken is voordat dit officieel het geval is.

Wat ons betreft kan Grayscale niet snel genoeg op nul staan.

Hoe werkt dit precies?

Overigens betekent een stroom van “nul” voor een ETF niet dat er absoluut geen kopen of verkopen waren. Dit betekent vooral dat het verschil tussen vraag en aanbod niet groot genoeg was om een nieuwe unit voor de ETF te creëren of vernietigen.

Zogenaamde “creatie-units” zijn de eenheden waarin ETF-aandelen worden gecreëerd en vernietigd. Voor de Spot Bitcoin ETFs kan het bijvoorbeeld gaan om units van 5.000 tot 50.000 aandelen.

De ETF-stromen beginnen langzaam wat te verminderen. Het zou mooi zijn als we rond de halving weer wat positieve dagen te zien krijgen, want het sentiment op de markt begint langzaam te verzuren.

Al lijkt bitcoin er vandaag wel weer zin in te hebben. De digitale munt klokt momenteel binnen op 64.100 dollar, terwijl er vannacht nog een koers van 61.500 dollar op de borden stond.


The post Een Bitcoin ETF zonder in- of uitstroom betekent niet wat je denkt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.