Menig altcoin is de afgelopen 24 uur door het slijk gehaald. Veel traders zagen hun investeringen tientallen procenten dalen. Het sentiment op social media daalde ook naar een dieptepunt. Maar Edward Snowden, de beroemde klokkenluider, vindt dat je je niet zo moet aanstellen.

‘De prijs is hetzelfde als 7 dagen geleden.’

Prijs is nauwelijks veranderd

Edward Snowden, de voormalige NSA-medewerker die beroemd werd om het onthullen van geheime surveillanceprogramma’s, bespotte de reactie van de cryptogemeenschap.

In een tweet wees hij erop dat de prijs van Bitcoin de afgelopen week nauwelijks is veranderd, ondanks de paniek.

“Bitcoin is de afgelopen week met 0,7% gedaald,” tweette Snowden. “Waar is de paniek nu?”

Snowdens tweet weerspiegelt de volatiliteit van de cryptocurrency-markt, die bekend staat om zijn snelle en scherpe koersschommelingen. Voor nieuwkomers: dit gebeurt vaker. Je hebt het risico genomen om te investeren in crypto, dus je moet ook een sterke maag hebben en tegen snelle koersschommelingen kunnen.

Wat is er aan de hand?

De recente daling van de koersen kan te wijten zijn aan een aantal factoren, waaronder geopolitieke spanningen en de terugtrekking van risicogeld door beleggers. De Amerikaanse regering heeft recentelijk gewaarschuwd voor een mogelijke Iraanse aanval op Israël, wat heeft geleid tot bezorgdheid over een breder conflict in het Midden-Oosten.

Dit heeft beleggers ertoe aangezet om hun geld uit risicovollere beleggingen zoals cryptocurrency te halen.

Ondanks de recente daling blijven veel analisten optimistisch over de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Hoe kan dat ook anders als de halving voor de deur staat?

The post Edward Snowden: niet aanstellen, crypto koers zelfde als 7 dagen geleden appeared first on BLOX | Nieuws.