Edward Snowden, de privacy-voorvechter en klokkenluider die in 2013 de Verenigde Staten moest ontvluchten, is extreem bullish over bitcoin. Volgens Snowden is bitcoin “de meest significante monetaire vooruitgang sinds de creatie van geldmunten.”

Referentie naar Satoshi Nakamoto

Vervolgens refereert Snowden in zijn verhaal naar een uitspraak van Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin.

“Als je me niet gelooft of het niet begrijpt, heb ik geen tijd om je te overtuigen, sorry.”

Die uitspraak deed Satoshi Nakamoto enige tijd na de openbaarmaking van bitcoin op een forum naar iemand die geen vertrouwen had in het ontwerp van de digitale munt.

Uit deze uitspraak blijkt dat Nakamoto redelijk grote haast had, om wat voor reden dan ook. Mogelijk was de bedenker van bitcoin ziek. Dat zou ook verklaren waarom hij in 2011 van de aardbodem verdween en nooit meer van zich liet horen.

Mocht hij nog leven, dan is het razend knap dat hij zich kan bedwingen om aan de wereld te vertellen dat hij degene achter bitcoin is. Wie zou er immers niet zo trots als een aap met zeven lullen zijn met de creatie en het succes van bitcoin.

Snowden is een bitcoiner

Het is overigens al veel langer duidelijk dat Snowden een gigantische bitcoiner is. Dat past natuurlijk ook wel bij zijn daden en de dingen waar hij voor vecht.

Zo liet hij op 12 februari ook weten dat, terwijl iedereen naar de Superbowl aan het kijken was, hij zijn ogen gericht had op de grafiek van bitcoin.

Je kunt je afvragen waarom iemand met de normen en waarden van Snowden zich druk zou maken om de bitcoin koers.

Maar in principe is de bitcoin koers een signaal voor het succes van bitcoin. Zonder koersstijgingen kan bitcoin uiteindelijk geen significante rol spelen op het wereldtoneel, zoals Snowden dat zou willen.

Hoe meer mensen bitcoin gebruiken, hoe makkelijker het in theorie wordt om bitcoin voor privacy te gebruiken. Zeker als bitcoin in een ultiem scenario DE wereldvaluta wordt en je dus geen bitcoin meer hoeft te verkopen om ervan te kunnen leven.


The post Edward Snowden: ‘Bitcoin de grootste monetaire vooruitgang sinds de munterij’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.