Macro-econoom Peter St Onge is om hele specifieke redenen bullish over de Bitcoin koers, maar ziet ook kansen voor goud. In een nieuw interview met Kitco News spreekt de econoom over een periode van stagflatie die aanstaande lijkt. Er is sprake van stagflatie als de inflatie hoog is, de economische groei stagneert en de werkloosheid stijgt.

Op basis van het huidige macro-economische klimaat verwacht St Onge gigantische stijgingen voor Bitcoin.

Stijging Bitcoin koers van 600 procent?

Hoeveel Bitcoin precies kan stijgen is lastig te zeggen en daar doet St Onge ook geen duidelijke uitspraken over. “Goud ging zes keer over de kop in de jaren 70 van de vorige eeuw […] Bitcoin is meestal een stuk volatieler dan goud, dus als de geschiedenis zich herhaalt, wat gaat Bitcoin dan doen?”, aldus een positieve St Onge.

Althans, hij is positief over de vooruitzichten voor Bitcoin en minder positief over de wereldeconomie. Hij verwacht een periode van stagflatie zoals we die in de jaren 70 van de vorige eeuw zagen.

Destijds dacht men dat de inflatie aan een daling bezig was, om vervolgens verrast te worden door een gigantische stijging van het prijspeil.

Het lijkt erop dat St Onge een herhaling van dat scenario verwacht voor de komende periode. Wat dat betreft wordt het gevaarlijk voor centrale banken om te vroeg de overwinning op de inflatie te verklaren.

Er komt een storm aan voor de wereldeconomie

Verder voorspelt St Onge in het interview met Kitco News een “storm” voor de wereldeconomie. Die storm moet er komen als de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, begint met het verlagen van de rente op het moment dat de inflatie nog steeds een probleem is.

“Dat is wanneer de problemen komen. Dat is wanneer we ons zorgen moeten maken. Dan beginnen mensen te zeggen: ‘Wacht even, de inflatie is nog niet verdwenen en jullie zijn zojuist gestopt met het bestrijden daarvan?’. Dat zegt eigenlijk dat de centrale bankiers bang zijn voor iets groters”, aldus St Onge.

Wat dat “grote” precies zal zijn laat St Onge in het midden. Dat kan een depressie worden, maar ook een zware recessie, zoals de crisis die we in 2008 zagen.

Uiteindelijk zal dat volgens hem positief zijn voor de Bitcoin koers, omdat dat betekent dat centrale banken de geldprinters een nieuwe slinger moeten geven.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Econoom verwacht gigantische stijging voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.