In een interview met CNBC gaf Anthony Pompliano meerdere redenen voor de recente prijsbewegingen van Bitcoin. Zo noemde hij de toegenomen populariteit van Bitcoin ETF’s (beleggingsfondsen die Bitcoin volgen) en het feit dat steeds meer mensen Bitcoin zien als een bescherming tegen inflatie.

Bitcoin beter dan goud vanwege inflatie

Bitcoin presteert volgens Pompliano beter dan goud, dat traditioneel wordt gezien als een veilige investering. Goud is de afgelopen vijf jaar namelijk niet meegestegen met de inflatie, terwijl Bitcoin dat wel heeft gedaan.

Hij ging ook in op de daling van de afgelopen dagen. Pompliano:

‘Bitcoin is tijdens de recente schommelingen op de markt met zo’n 8 à 9% gedaald. Vergeleken met eerdere pieken in de markt is dit eigenlijk een kleine daling.’

Pomp relativeert daarmee de recente koersval.

Echte Bitcoiners willen lagere koers

Volgens Pompliano zorgen de basisprincipes van Bitcoin ervoor dat de munt sterk blijft, ondanks de spanningen in de wereld en de onrust op de markt. Hij grapte zelfs even over de recente koersdaling na spanningen in het Midden-Oosten:

‘De echte Bitcoiners hopen eigenlijk op een lagere koers, zodat ze meer Bitcoins kunnen kopen!’

Waarom daalt Bitcoin in het weekend?

Pompliano denkt dat de weekend-dips te maken hebben met gesloten banken. Doordeweeks kunnen mensen makkelijker dollars naar hun crypto-accounts overschrijven om Bitcoin te kopen.

‘In het weekend is dat lastiger, dus kunnen mensen eigenlijk alleen hun Bitcoins verkopen,’ aldus Pompliano. Hij voegt toe dat de meeste Bitcoin-bezitters hun Bitcoins waarschijnlijk toch al vast willen houden, waardoor de verkoopdruk in het weekend beperkt is.

Pompliano blijft optimistisch over de maximale koers van Bitcoin: ‘Ik verwacht dat de prijs in de komende 12 tot 18 maanden boven de 100 duizend dollar uitkomt. Misschien zelfs wel ergens tussen de 150 duizend en 200 duizend dollar.’

The post ‘Echte Bitcoiners hopen dat de koers daalt, dan kunnen ze meer kopen!’ appeared first on BLOX | Nieuws.